Szép halakat fognak a táborozók a Mosoni-Duna holtágon

Nyitva a zsilip, kiúszott a hal: ez a fals információ terjedt az utóbbi időben a horgászok között, ha a győri Mosoni-Duna holtág került szóba. A szövetség horgásztáborában a gyerekek mutatták meg, nagyon is lehet itt halakat fogni.

A megyei horgász szövetség májusi küldöttgyűlésen is szóba került a téma. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna ügyvezető elnök akkor arról beszélt, hogy bár a Mosoni-Duna holtágon közjóléti beruházást is sikerült végig vinni, visszaesett az ide eladott területi jegyek száma. Ennek vélhetően az az oka, hogy kinyitották a püspökerdei zsilipet, a horgászok között pedig az a téves információ terjedt el, hogy kiúszott a hal. Ehhez képest az ottmaradtak, ezen a vízen horgászok folyamatosan szép fogásokról számolnak be. „Remélhetőleg a többiek is hamarosan rájönnek, hogy van értelme itt is horgászni” – mondta, hozzátéve, hogy a szintén zavarónak mondott SUP-ozás idővel lecseng.

A gyerekhorgászok ezekben a hetekben, a szövetség által szervezett táborban bizonyították, hogy valóban szép halakat lehet itt fogni. A telepítések is folyamatosak, a napokban 700 kilogramm háromnyaras ponty került a Mosoni-Duna holtágba.

Kedvelt bejegyzések