Anyapontyok, sügérek és aranykárászok telepítése

Rekordlistás méretű anyapontyok, sügérek és aranykárászok telepítése

 

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége a halállomány bővítése, színesítése érdekében átlagosan 10 kilogramm súlyú, anyapontyokat, csapósügéreket és aranykárászokat telepít kezelt vizeibe.

8. sz. kép

Az október 12-ére tervezett halasítás során 1500 kg összsúlyban mintegy 150 darab haljellel ellátott nagy anyapontyot helyeznek ki. Kerül belőlük a Szigetközi ágrendszerbe, a győri Mosoni Duna Holtágba, a Mosoni Dunába és a Rábcába. Felhívjuk a horgászok figyelmét, hogy a jelölt halat nem lehet elvinni, a haljelet a halban hagyva az egyedet vissza kell engedni. Kidolgozás alatt van egy egységes haljel leadási rendszer, ennek indulása a későbbiekre várható, addig a horgászok türelmét kérjük.

 

Telepítnek továbbá összesen 200 kg csapósügért, belőlük a Mosoni Duna Holtágba, a Szigetközi ágrendszerbe és a Zátonyi Holt Dunába tesznek példányokat.

 

Kihelyezésre kerül összesen 500 kg aranykárász a Szigetközi ágrendszerbe, a Mosoni Duna Holtágba, a Zátonyi Holt Dunába, a Bár Dunába és a Rábcába elosztva.

 

A halkihelyezésnek ezzel nincsen vége, sőt, a java még hátra van, hiszen a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson—Sopron megyei Szövetsége ősszel 18.500 kg III. nyaras pontyot, 13.000 kg II. nyaras pontyot, 2100 kg csukát, 1000 kg süllőt, 1000 kg compót és 3700 kg dévérkeszeget telepít a kezelt vizeibe. A halasítás pontos időpontjairól külön értesíti a szövetség a horgászokat.

Kedvelt bejegyzések