Arany pillanatok II.

Világbajnok megyei horgászok

 

Győr-Moson-Sopron megyéből ketten is tagjai voltak a világbajnok magyar horgászválogatottnak.

 

A nemzetközi horgászszervezet szeptember közepén Bulgáriában, Plovdiban rendezte meg a horgász világbajnokságot, ahol a Magyar csapat aranyérmet szerzett. A világelső nemzeti együttesünknek megyénkből Szákovics Imre és Magyar Gábor is tagja volt. Az élményeket a győri Magyar Gábor eleveníti fel:

 

A jól sikerült idei évi versenyszezont követően nagy reményekkel érkeztem a horgász világbajnokság helyszínére – kezdte bevezetőjében Magyar Gábor. A pálya, amelyen a világbajnokság zajlott tulajdonképpen egy evezős pálya, mederszerkezete szinte mindenhol azonos. A víz fő hala a kárász és a ponty volt, ugyanakkor sok nagytestű busa is él itt, amelyek nem számítottak bele a versenybe. Az edzéseken kezdetben rakósbotos horgászat tűnt eredményesnek. Ahogy közeledtünk a verseny kezdetéhez, úgy fogyott a hal a parti zónából, ezért a világbajnokság első versenynapján már match bottal horgásztam. Ezzel a technikával a parttól 35-40 méterre, 3-3,5 méteres mélységben kerestem a halakat. Amikor matchboton nem volt kapás, kihasználtam az időt arra, hogy rövid bottal, közvetlenül a part közelében apróhalat, pl. sügéreket vagy naphalakat fogjak. A verseny során egy fordulóban a 2-3 kilogrammos eredmény közepesnek minősült, szektort 4-5 kilós fogással lehetett nyerni. A világbajnokság alatt nagy szerepe volt a türelemnek, beljebb horgászva ki kellett várni a nagyobb halakat. Sarkalatos dologgá lépett elő a matchbotos és az apróhalazás közötti váltások időpontja. Mindvégig nagy kihívást jelentett az említett nagytestű busák távol tartása, hiszen az óriások megjelenésével a pontyok és a kárászok elkerülték az etetést. Szerencsére ezt sikerült megoldani. Az már világbajnokság félidejében látszott, hogy a végső elszámoláskor öt nemzet, az Angol, az Olasz, a Cseh, a Francia és a Magyar válogatott között dőlnek el a helyezések. A Magyar csapat az első forduló után 12 ponttal vezette a versenyt. Jó formánkat megőrizve 34 ponttal a Magyar válogatott 2003 után 2016-ban újra világbajnok lett. Csapatunk tagjai voltak: Csillag László, Csőregi Balázs, Szilvási Szilárd, Walter Tamás, Szákovics Imre, Magyar Gábor. Csapatkapitány: Szénási Béla.

 

A csapatsiker mellett régóta dédelgetett egyéni álom vált valóra. – A horgász világbajnokság rendkívül kiegyenlített mezőnyében győzni az egyik legnagyobb eredmény – büszkélkedik Magyar Gábor, aki a célokra rátérve elmondta: a klubcsapat világbajnokságon már megszerzett bronz és ezüstérmek mellett az arany még hiányzik a gyűjteményből.

 

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezúton is gratulál a Magyar halfogó válogatottnak a horgász világbajnoki cím megszerzéséhez.

 

Köszönjük az információkat Magyar Gábornak.

csapatkkep

Fotó: MOHOSZ, www.mohosz.hu

 

Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége

Nagy Csaba

Győr

Kedvelt bejegyzések