Éves területi jegyet nyertek

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége február 17-én gála keretében adta át a tavalyi játékok nyerteseinek a díjakat.

„A Szigetköz halai – Te vagy a nagy Hohó?” elnevezésű játékban arra kérte a Szövetség a horgászokat, hogy a megyei természetes vizeken fogott halakat fényképezzék le, majd küldjék be a szervezet számára. A 2018 után 2019-ben immár második alkalommal kiírt játék népszerű volt, a részvevők száma megduplázódott. A felnőttek közül Dobos Dávidnak, Inotai Zsoltnak és Krakovszki Józsefnek kedvezett a szerencse, mindhárman 2020-ra szóló megyei folyóvízi területi jegyet nyertek. Ifjúsági kategóriában Germuska Bence és Ifj. Sós László örülhetett a 2020-as megyei ifi területi jogosultságnak. A gyermek pályázóknak három fő részére volt díjazás, a fiatalok horgászatának támogatása érdekében a játékra jelentkező mind a nyolc gyermekhorgász éves gyermekjegyet és horgászfelszerelést vehetett át. A győri Szövetség külön díjazta a sportérték szempontjából legértékesebb halfogást, amelyet Papp Imre érdemelt ki a Rábát és a Holt Marcal tavat összekötő csatornán műlegyezéssel fogott három kilós balinnal. A játék statisztikája elárulja, hogy a legtöbb halfogás a Szigetközi ágrendszerben, a Dunán, a Mosoni Dunán és a Rábán esett, a halfajok tekintetében pedig a ponty, a márna és a harcsa uralja a mezőnyt. Az adatlapok alapján a legtöbb halat feederrel fogtak.

A Kisalföldön nagy figyelmet fordítanak a környezet és természetvédelemre. E cél érdekében szemétszedésre is buzdították a horgászokat a „Fogadj örökbe egy zsák vízparti szemetet és dobd a kukába!” játékkal. Itt Faragó Péternek, Mörtl István Róbertnek és Smuk Rolandnak kedvezett a szerencse, mindhárman 2020-as megyei folyóvízi területi jegyet nyertek.

Köszönjük a részvételt, a nyerteseknek gratulálunk!

Sporthorgász Egyesületek
Győr-Moson-Sopron
Megyei Szövetsége Győr, 2020. február 18.

Kedvelt bejegyzések