Horgász négytusát szerveztünk fiataloknak

A Mosoni-Duna holtágon megyei egyéni gyermek- és ifjúsági horgászvetélkedőt rendezett a megyei horgász szövetség: halfogás, szellemi vetélkedő, célba dobás és barkácsolás szerepelt a programok között.

A négytusát három korcsoportnak tartottuk, ivadék, gyermek és ifjúsági kategóriának. A horgászat során két órán keresztül foghatták a halakat a fiatalok. Apróhalat, az ügyesebbek dévért fogtak. Kiemelendő Hatos Dávid teljesítménye, aki 3 kilogramm feletti összfogással zárt. A szám győztesei: Hiba Dávid Raul (Győr-Újváros), Hatos Dávid (Győr-Gyárváros), Kertész Botond (Mofém). Célbadobásban azt gyakorolhatták, szimulálhatták a fiatalok, hogyan kell az etetőanyagot a megfelelő helyre eljuttatni. A szám győztesei: Bedi Botond (Mosonmagyaróvár), Takács Ádám (Szigetköz) és Kertész Botond. A szellemi vetélkedő elsősorban teszt, halfelismerés volt: a kicsiknek őshonos halak, a nagyobbaknak védett halak, a legidősebbeknek ritka védett halak is szerepeltek a megoldandó feladatok között. A győztesek: Bedi Botond, Hatos Dávid, Kovács Hunor (Győr-Gyárváros). A barkácsolásban főként horgászati kötések szerepeltek a programban.

Összetettben a lányok között Ifjú Enikő (Mofém) lett az első, megelőzve Bedics Annát (Győr-Újváros) és Szabó Júliát (Szigetköz). Ivadék kategóriában Hiba Dávid Raul győzött Bedi Botond és Füsi Janka (Szigetköz) előtt. Gyermek kategóriában Hatos Dávid végzett az élen, második Takács Ádám, harmadik Nagy Ádám (Szigetköz). Ifjúsági összetettben Kertész Botond diadalmaskodott, ezüstérmes Bedics István (Győr-Újváros), bronzérmes Henczi-Kalas Zalán (Győr-Gyárváros).

Kedvelt bejegyzések