Horgász okmányok használata

JelolesA megye horgászait, horgászegyesületeit összefogó, azok érdekeit képviselő Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

A jó idő megérkeztével egyre többen váltják ki a horgászengedélyüket. A jogosultságok birtokában sokan horgásznak is már, ezért fontos felhívni a figyelmet a Fogási napló és az abban helyet kapó Éves horgásznaptár helyes vezetésére.

A 2016. évtől egységes állami horgászokmány került bevezetésre, amely együtt tartalmazza az állami horgászjegyet és a fogási naplót.

A Fogási naplóban helyet kapott a 6. és a 7. oldalon az Éves horgásznaptár, amely a 2016. évi Fogási naplóban már két oldalas, tehát mindenki számára jól olvasható. A horgászoknak ezzel annyi dolguk van, hogy a vízpartra megérkezést követően, a horgászás megkezdése előtt bejelölik a naptárban az adott napot, amikor horgásznak. Csónakos horgászat esetén a jelölést a csónakba szállás előtt kell megtenni. A horgásznaptár vezetésének statisztikai célja van, ezért fontos a pontosság. A naptár megfelelő vezetését a horgászok ellenőrzésére hivatott személyek és hatóságok – pl.: halőrök, rendőrség – ellenőrzik. Mindennemű esetleges konfliktus elkerülhető, ha a horgász figyel arra, hogy naptárban a megfelelő napot bejelölje.

Amennyiben a horgász nem fog halat, vagy a zsákmányt nem kívánja megtartani, abban az esetben a Fogási naplóban a naptár kitöltésén túl nincsen teendője. A halfogás tényét – dátum, óra, perc, vízterület megnevezése, víztérkód, hal súlya és darabszáma – csak akkor kell rögzíteni a Fogási naplóban, ha a horgász a halat el is akarja vinni haza.

Kedvelt bejegyzések