Kész stratégia: a horgászturizmus a középpontban

A Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia (NHTS) összefogás eredménye, elkészítésében több mint 550 horgászszervezet vett részt, azt csaknem 4500 horgász véleményezte. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke a megalapozására végzett horgászszervezeti és horgász megkérdezések tapasztalatairól és eredményeiről adott tájékoztatást. 

Október 26-án Budapesten került sor a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársága és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által megrendezett Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia Bemutató és Konszenzus Szakkonferenciára, ahol az 1.0 tervezet bemutatására és megvitatására került sor.

A konferenciát az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ (OHSZK) főigazgatója – egyben a stratégiát kidolgozó ME-MKI-AM-MOHOSZ munkacsoport vezetője –, dr. Dérer István c. egyetemi tanár nyitotta meg, felvázolva az előzményeket, valamint a programot. Bevezetőjében kitért arra, hogy a feladat egyáltalán nem előzmény nélküli és mára a nemzetközi gyakorlatok és a hazai tapasztalatok ötvözésével, valós információs bázisra alapítva felelősen elő lehetett állítani egy olyan szakanyagot, amely alkalmas lehet a támogatások, azokból a tervezett, fenntartható és környezettudatos fejlesztések megalapozására. 

A kormány a horgásztársadalom szövetségeseként továbbra is biztosítani fogja számukra a működési kereteket és a horgászturizmus fejlesztéséhez szükséges forrásokat – mondta el a rendezvényen Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Dr. Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke üdvözölte, hogy a turisztikai stratégiák rendszerébe a horgászok is bekapcsolódhattak. A kitartó munkával létrejött horgászstratégia összefogás eredménye, elkészítésében több mint 550 horgászszervezet vett részt, azt csaknem 4500 horgász véleményezte – közölte, egyben megköszönte minden érintett közreműködését.

A szakmai program keretében több előadásra is sor került. Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense, egyben a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke „Hol vagyunk és merre tartunk?” előadási címmel, melyben az NHTS megalapozására végzett horgászszervezeti és horgász megkérdezések tapasztalatairól és eredményeiről adott tájékoztatást. Erről hamarosan bővebben is beszámolunk.

Forrás: Mohosz

Kedvelt bejegyzések