Két nagy pontyot mentettek a halőrök a szákból, amelyek így most leívhatnak

Egy 8 és egy több mint 17 kilogrammos, láthatólag ikrákkal teli pontyot rejtett a szákja annak a horgásznak, akit a megyei horgász szövetség halőrei ellenőriztek – a maximálisan elvihető súlyhatár viszont csak 6 kilogramm. A halakat a halőrök visszaengedték, az illetékes hatóságnál feljelentést tesznek. Május 2-től pontytilalom kezdődik.

Bár nem napi vagy heti rendszerességgel adunk hírt a megyei szövetség halőreinek munkájáról, ők folyamatosan ellenőriznek a kezelésben lévő vízterületek partjainál. Az egyik megyei folyónál is így akadtak arra a két pontyra, melyből csak az egyiket írta be a horgász, s állítása szerint mindkettő 8 kilogrammos lehetett. Ez eleve szabálytalanságot jelentett, hisz az elvihető súlyhatár 6 kilogramm…

Rögtön látszott, hogy tele vannak ikrával ívás előtt, az egyik pedig vagy kétszer akkora súlyú, mint a bemondott 8 kilogramm. Végül a mérőeszköz 17,25 kilogrammot mutatott. A halőrök a halakat elkobozták, visszaengedték folyóba, azok el is úsztak, reményeink szerint pedig leívhatnak.

Csütörtöktől, vagyis május 2-től ugyanis pontytilalom kezdődik még fokozottabb ellenőrzésekkel.

Kedvelt bejegyzések