Mosoni-Duna: A gyorsabban vezetett csali bizonyult jónak

Már a pénteki edzés napon is gyönyörű halak kerültek a szákba, így egy sok halas intenzív horgászatra lehetett számítani a megyei horgász egyéni bajnokságon Győrben a Mosoni-Dunán.

Nem is maradtak el a szép fogások, sikerült fogni 2 kilós dévért, 3 kilós márnát, kapitális szilvaorrút, és leánykoncért. A versenyen a rakós boté volt a főszerep, szinte mindenki a 11,5méter körüli távot választotta. Úszó méretben nagyobb volt a változatosság, 4 grammtól 20 grammig minden játszott, és mindegyikkel sikerült is halat fogni. A gyorsabban vezetett csali bizonyult jónak, élőanyagban a csonti, és pinki került legtöbbször a horogra. Nagyon pozitív véleménye volt minden versenyzőnek a horgászatról, országos szinten is ritka az ilyen színes halfauna.

A Mosoni-Duna szombaton aztán a nyomott idő ellenére nagyon szép arcát mutatta. Az egyéni bajnokságra érkezõ horgászok nem kis izgalommal várták a sorsolást, mert folyóvizen a szélső helyek, – különösen az alsó szélsők, – még inkább felértékelődnek. A koràbbi tapasztalatok alapján a felső helyekre húzók nem voltak túl boldogok. A halfogás az alapozás után gyorsan elindult és ugyan rövidebb idõszakokra el-el tűnt a hal egy-egy helyről, azonban a nézelődők nagyon jó, sok halas versenyfordulót láthattak. Gyönyörű halak kerültek rövid időre szákba, hogy aztán a verseny végén, gyors mérlegelés után visszanyerjék szabadságukat. A folyó megmutatta fajgazdagságát. 3 kg körüli dévér, 2-2,5 kg-os leánykoncèr, márna, kisebb-nagyobb karikakeszegek, sügerek alkották a terítéket. A fogások 5-15 kg között mozogtak. A szombati győztes Hamar Ferenc lett, megelőzve Mészáros Gyulát és Vörös Torma Attilát.

Vasárnap is szebbnél szebb halak kerültek – rövid időre – a szákba. A második kört is Hamar Ferenc nyerte, megelőzve Mészáros Gyulát és Legáth Pétert. Összetettben Hamar és Mészáros után Vörös Torma Attila lett még dobogós. „Megfordultam már pár versenyen, de talán ezt élveztem a legjobban. Csodálatos halfauna, majd minden úsztatásra kapás. Úgy gondolom, itt ma eredménytől függetlenül mindenki jól érezte magát a győri Mosoni-Dunán”- mondta a győztes.

Kedvelt bejegyzések