Összefogással épült meg a sólya Győrzámolyon!

A helyi horgászokban fogalmazódott meg a sólyázó építésének gondolata, melyet tett követett Győrzámolyon. A megyei horgászszövetség és az önkormányzat meghallotta a horgászok igényét és segítettek a kivitelezésben.

Március 5-én szalagátvágással adták át a megépült sólyázót Győrzámolyon. A csónakok vízre bocsájtását segítő lejtős terület kiépítése a helyi kezdeményezés következtében valósult meg.

„Az önkormányzat a kezdeményező helyi horgászok mellé állt, amikor megkerestek bennünket az ötlettel. Lehet azt gondolni, hogy ez nem nagy beruházás, mivel csekély költségvetésből épült meg. De a falu számára hatalmas fejlesztés melyben megmutatkozik a civil emberek összefogása.” –mondta Pulai Nikoletta a község polgármestere, majd hozzátette, nagy öröm, hogy a horgászszövetségnél is nyitott fülekre talált a kérés.

Takács Péter Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének Elnöke elmondta, 2019-ben keresték meg a horgászok a sólya megépítésével kapcsolatban. „A helyi horgászok és a polgármester asszony keresett meg bennünket és első hívó szóra igent mondtunk. Közösen az önkormányzattal vállaltuk az anyagi terheket és nagy öröm, hogy ebben a gyönyörű környezetben megépülhetett a sólya.”

A vízi járművek vízre bocsájtására szolgáló eszköz nem csak a horgászok, hanem a vízi sportot kedvelőinek is hasznos segítség. Dr. Nagy István agrárminiszter a példás összefogást emelte ki, amivel ez a beruházás megvalósulhatott. „A közösségépítés a legfontosabb feladat egy térség életében. Ez a fejlesztés ennek tökéletes példája, hiszen a szigetköziek életének mindennapját meghatározza a Mosoni Duna. És ennek a természeti értéknek milyen a partja, milyen az emberek vízhez jutó lehetősége mind befolyásoló tényező. Az, hogy valakik felismerték ennek lehetőségét és közös összefogással sikeresen megvalósították a beruházást példa értékű”

Kedvelt bejegyzések