Segítség a horgászoknak – Elektronikus térképeken a kíméleti területek!

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége megjelentette honlapján azokat a térképeket, amelyeken a kezelésébe tartozó mintegy 4000 hektár területű, a megyei folyóvizeken lévő, a halgazdálkodási hatóság által jóváhagyott, halgazdálkodási szempontból védettséget élvező területek vannak jelölve.

 

A modern halgazdálkodás túlmutat a rendszeres telepítéseken – hívta fel a figyelmet Takács Péter, a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, aki elmondta: természetes vizek esetében semmilyen telepítés nem pótolhat egy tavaszi jó ívást, ezért nagy a jelentősége a halak háborítatlanságának. Ugyancsak fontos, hogy ősztől tavaszig a vermelő helyeken nyugodtan tudjanak telelni az ott összegyűlt halak. Szövetségünk a megyei folyóvízi területi horgászjegyen feltüntette a kíméleti, a szaporodó és a telelő területeket, most ezeket a részeket átvezettük elektronikus térképekre, jelentősen megkönnyítve ezzel a vízparti tájékozódást.

 

A méretarányt minden esetben megadó, jelmagyarázattal ellátott, tájékozódási pontokat tartalmazó színes térképeken egyértelműen jelölve vannak azok a területek, ahol a halállomány védelme érdekében időszakosan vagy egész évben tilos a horgászás. A dokumentumok természetesen tartalmazzák a korlátozás okát és annak időbeliségét. A 13 darab elektronikus térkép a www.horgszovgyor.hu weboldalon, a Vizek című menüpontban Kíméleti területek címmel érhető el – ismertette Takács Péter, aki arra kéri a megyei és a vendég horgászokat, hogy a szezon megkezdése előtt a halgazdálkodási szempontból kiemelten fontos területek környékén pecázni szándékozók lehetőség szerint tájékozódjanak, nézzék át a térképeket. Ehhez a Szövetség a mai kor igényeinek megfelelően minden lehetőséget megad.

 

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége megköszöni a horgászok együttműködését.

 

 

A térképek az alábbi linken tekinthetőek meg:

 

http://www.horgszovgyor.hu/vizek/kimeleti-teruletek/

Kedvelt bejegyzések