Sikeres horgászverseny és családi nap a kunszigeti tóparton!

A Kunsziget Sporthorgász Egyesület vasárnap megtartotta hagyományos éves horgászversenyét a Csiszló-tónál, ahol közel ötven pecás mérte össze tudását különböző kategóriákban. A gyermekek korcsoportjában lányok közül Pék Angelika első, Zombori Iringó második, Szalai Kata harmadik lett. A fiúgyermekek közül elsőként Fördős Dávid, másodikként Varga Erik, harmadikként Szűcs Norbert végzett. Az ifjúsági versenyzők közül Burján Lóránt léphetett a képzeletbeli dobogó felső fokára, második lett Nagy Márkó, Burján Olivér pedig harmadik helyezést ért el. A felnőttek kategóriájában Mitók Attila nyerte el az első díjat, a második helyen Kovács Zsolt, a dobogó harmadik fokán pedig Gintli Zsolt végzett. Az egyesület köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki valamilyen formában támogatta az eseményt.

Sok család látogatott el a hétvégén a Kunsziget Sporthorgász Egyesület szervezésében a Csiszló-tó partján megtartott családi délutánra, ahol izgalmas programokkal, például íjászattal, korongozással, kosárfonással és fafaragással, tűzoltó- és rendőrautóval vártak kicsiket és nagyokat. A Szigetközi Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjainak jóvoltából lehetőségük nyílt a résztvevőknek belekóstolni az íjászatba, a Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek köszönhetően a gyerkőcök beülhettek a tűzoltóautóba, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőrfőkapitányság jóvoltából pedig azt is megtudhatták a gyerekek, hogyan is néz ki egy rendőrautó belülről.

Az alkotni vágyókat kosárfonással, fafaragással, korongozással, színező sarokkal várták, a legkisebbek pedig fajátékokkal tehették próbára az ügyességüket.

Az egyesület itt nyújtotta át az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság által támogatott Acca és Zokni felfedezi a Szigetközt 3. mesekönyveket és foglalkoztató Mókafüzeteket. A kiadványokat többek között a gyermekhorgász versenyzők, környékbeli óvodák, iskolák, a falu tűzoltó és polgárőr egyesülete, illetve a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége részére ajánlotta fel az egyesület, amely a közeljövőben további civil szervezetek, alapítványoknak adományoz majd a kötetekből.

Forrás: Kunszigeti Horgász Egyesület, Gondár Flóra

Kedvelt bejegyzések