Szigonnyal lőtte a halat: vádat emelt az ügyészség

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki szigonnyal lőtt magának halat a Mosoni-Duna holtágban augusztus végén.

Az esetről honlapunkon is beszámoltunk. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség keddi közleményében az esetről így számolt be.

A vádirati tényállás szerint az 58 éves férfi 2023 augusztusában a déli órákban megjelent a Mosoni-Duna holtág győri szakaszán. Itt búvárpipával, búvárszemüveggel és békatalppal merült a vízbe. Órákon át tartó kutatás után végül a nála lévő szigonypuskával elejtett egy közel három kilogrammos pontyot, amit ezután szemeteszsákba tett, és távozni akart a helyszínről. Ekkor azonban a cselekményét végig nyomon követő hivatásos halőrök feltartóztatták, és értesítették a rendőrséget. A terhelt tiltott halfogási eszközzel ejtette el a több mint 65 000 forint halgazdálkodási értéket képviselő pontyot.
Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfit orvhalászattal és lopás vétségével vádolta meg. A büntetési tétel a halmazati és a visszaesésre vonatkozó szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.
A nyomozást a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben.

Kedvelt bejegyzések