Tavaszi egyesületi hírek innen-onnan

Nádorváros már telepített és süllőfészkeket helyezett ki, a Szigetköz HE csütörtökön pontyot telepít, a MOFÉM-nál környezetvédelmi napot tartottak, a Rábamenti pályázati forrást nyert.

A Rábamenti MgTsz Horgász Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap Mobilitás és alkalmazkodás kollégiuma által meghirdetett pályázaton 400 ezer forint támogatást nyert. Az összeget üzemanyagra (fűnyíró, láncfűrész, aggregátor, stb.), kommunikációs költségekre (postai költségek), egyéb anyagbeszerzésre (horgászversenykor étel felszolgálásához szükséges eszközök) valamint tárgyi eszköz (szivattyú az oxigénellátás javítására, sátor rendezvényhez) beszerzésére fordíthatják.

A Nádorvárosi SHE-nél befejeződött a tervezett tavaszi haltelepítés. Március 11-14. között összesen 7000 kg háromnyaras pontyot helyeztek ki 4 helyszínen (Tó, Helbényi-zsilip, Gátőr, Gyirmót). A telepített állományban jelentős arányban volt jelen balatoni vérvonalú sudárponty. A telepítés után tilalom nincs, ahogyan fajlagos pontytilalom sem, ellenben fokozott halőri ellenőrzések lesznek, amelyek a horgászat szabályainak betartatása mellett, kiemelten foglalkoznak a szemetelés problémájával. A nádorvárosiak süllőfészkeket is kihelyeztek a ragadozóállomány megerősítése érdekében kísérleti jelleggel: helyét PET-palack bója jelzi.

A MOFÉM Horgász Egyesület tavaszi környezetvédelmi napot tartott vizeinél. Elsősorban a megyei csatorna és Feketeerdei-holtágnál várták szemétszedésre a tagjaikat.

A Szigetköz Horgász Egyesület tavaszi pontytelepítésre készül: március 21-én csütörtökön 25 mázsa 46 kg 3. nyaras pontyot telepít az abdai, öttevényi, mosonújhelyi kavicsbánya tavakba, az ikrényi Holt-Rábába és a bodonhelyi Fábián-tóba. A telepített vizeken március 28. csütörtök 24.00 óráig általános horgászati tilalmat vezetnek be.

Kedvelt bejegyzések