Timár-Mix Megyei Professzionális Csapatbajnokság

Bajnok a Nádorvárosi SHE csapata

Augusztus 28-29-én zajlott a Timár-Mix Megyei Professzionális Csapatbajnokság a győri Mosoni-Duna holtágon.

Hét együttes negyvenkét versenyzője versengett a bajnoki címért. Kicsit nyomott, de esőmentes és szélcsendes pálya várta a versenyzőket a reggel 7 órás sorsolásra. Minden csapat öt felnőtt és egy ifjúsági versenyzőből állt. A verseny sajátossága, hogy a gyermek vagy ifjúsági versenyző eredménye nem kötelezően számít bele a versenybe, így az a csapat sem kerül hátrányba, aki nem tud ifjúsági versenyzőt kiállítani, azonban a csapatok többségében élnek a lehetőséggel, mert ha az ifjúsági horgász jól szerepel, akkor egy rosszabbul sikerült felnőtt szektoreredményt lecserélhetnek vele. A szabálynak köszönhetően a csapatok igyekeznek ifjúsági versenyzőt is felkészíteni, versenyeztetni, ami segíti az utánpótlás nevelést.

A verseny mind a két nap 10 órakkor vette kezdetét és 14 óráig tartott. A pályán a szektorok úgy kerültek kijelölésre, hogy az egy-egy szektorban horgászók közel azonos körülmények között horgászhassanak. A verseny senkinek nem volt egyszerű. A Mosoni-Duna holtág dévér- és karikakeszegei játszották a főszerepet, mellékszereplőként horogra került néhány ponty, a haltalanabb időszakokban, illetve helyeken a sneci is menthetett pontokat. A korábban jelentős súlyt adó törpeharcsából mezőny szinten csak néhány darabot sikerült horogra csalni. A hirtelen jött lehűlés a fenékre szorította a keszegeket, a néhol 6-7 m mély vízben, amiket nyáron, ősz elején víz közt 2-3 m-es eresztékkel lehet megfogni. Ehhez slider szerelékekre volt szükség, mivel a part közelbe nem sikerült kicsalni a halakat. A két nap alatt összesen 258 kg hal került horogra. Természetesen a verseny végeztével a halak visszanyerték szabadságukat.

A verseny már az első fordulóban nagyon izgalmasra sikeredett: A Győri Gyárvárosi- és Elektromos SHE csapata vezetett 11 pontot gyűjtve, de csak nagyobb fogott súllyal, a szintén 11 pontos Nádorváros SHE és a 14 pontos MOFÉM HE előtt.

A második nap is hasonló szoros eredményt hozott, de végül a bajnokságot a Nádorvárosi SHE nyerte 23 ponttal, a 25 pontos MOFÉM HE és a 26 pontos Gyárvárosi- és Elektromos SHE előtt.

További eredmények:

4. helyezett a Magyar Vagon- és Gépgyár HE

5. helyezett a Szigetköz HE

6. helyezett a Rábatext HE

7. helyezett az Abdai HE csapata lett.

Gratulálunk minden versenyzőnek és egyesületnek!

Sporthorgász Egyesületek
Győr-Moson-Sopron
megyei Szövetsége Győr, 2021. augusztus 30.

Kedvelt bejegyzések