VERSENYFELHÍVÁS

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége 2016. évben felnőtt, női ifi és gyermek horgászoknak

EGYÉNI BAJNOKSÁGOT

rendez a Marcal  tavon a Czigány Jenő, illetve a Czigány István nevét viselő emlékverseny keretében.

DSC04236

Verseny időpontja: 2016. szeptember 24-25. Marcal-tó

A gyermek ifjúsági és női bajnokság egy fordulós ideje 2016.09.24 szombat. A férfi bajnokság két fordulós 2016 09.24-25-én kerül megrendezésre. Felnőtt mezőnybe nevezőknek kötelező a SIR kártya.

 

Nevezés: A megyei bajnokságra nevezési díj nincs. A versenypálya kialakítása miatt a nevezést szeptember 15-ig név és egyesület a SIR-kártya számának megjelölésével, valamint a megyei Szövetség irodájában személyesen, email-ben, vagy telefonon (96/524-988) kérjük leadni. Nevezést a helyszínen nem fogadunk el.

Az ifjúsági és gyermek kategóriában a korhatárok az eddigiekhez képest nem változnak azaz ifi kategória : 18 év gyerek kategória 14 év.

 

Regisztráció: a fenti napokon 6.30 óráig kell jelentkezni, a Nádorvárosi HE. irodájában (Kovalter Vendéglő mellett)

 

Horgászverseny helye:       Győr–Marcal. tó  /Ha a jelentkezők száma meghaladja a versenypálya kapacitását akkor az ifi és, gyermek kategóriát a Merkur-tavon helyezzük el./

 

Sorsolás: 6.45-kor

A helyek elfoglalása: 7.30

A verseny időtartama: 9.30-13.30 óráig

A gyermek és ifjúsági kategóriában a verseny időtartama 3 óra /9.30-12.30-ig/

 

Horgászat módja: Az egyéni bajnokságon a versenyzők az Országos Versenyszabályzat szerint horgászhatnak. Az esetleges vitás kérdésekben az Országos Versenyszabályzatban foglaltak a mérvadók. Egy fordulóban felhasználható etetőanyag a felnőtt ill. női mezőnyben 20 liter, az élő csali 2,5 liter lehet ebből 1 liter lehet apró etető-szúnyoglárva. ( +1/8-os mérőedény tűzőszúnyog. ) Az ifi és gyermek kategóriában a limit a következő: etetőanyag 17 liter az élő csali 2,5 liter melyből 0,5 liter lehet etetőszúnyog +/1/8-os mérőedény tűzőszúnyog/ A kifogott halakat a verseny végéig (mérlegelésig) élve kell tartani megfelelő méretű keretes haltartó szákban. A mérlegelésig a versenyzők nem hagyhatják el starthelyüket, csak kivételes esetben a szektorbíró engedélyével. Limitálás a felkészülési idő kezdete után 40 perccel kezdődik.

 

Értékelés: A verseny eredményébe minden a helyszínen fogott hal beleszámít. Minden gramm hal 1 pontot ér. A versenyzők a jelentkezők számától függően akár több szektorban is horgászhatnak.

 

Díjazás: A két fordulóban elért szektoreredményeket összesítve a legkisebb helyezési számot elérő horgász lesz a megye egyéni bajnoka. Az 1-3. helyezett oklevelet és serleget kap. A kategóriák győzteseit /igény esetén/ a Megyei Szövetség benevezi a 2017-es Országos Egyéni Bajnokságra és fizeti annak nevezési díját.

 

Kifogásolás: a verseny végét követő 30 percig.

 

Balesetek: A verseny rendezősége a versenyek alatt előforduló balesetekért (versenyzők, nézők) semminemű felelősséget nem vállal.

 

Győr, 2016.03.13.

Versenybizottság

Kedvelt bejegyzések