Vizek

Mosoni-Duna holtág

Jegyárak:

Mosoni-Duna győri holtága Felnőtt éves 12000 Ft
Felnőtt heti 6000 Ft
Felnőtt 24 órás 2700 Ft
Kedvezményezett éves 7500 Ft
Kedvezményezett heti 3000 Ft
Kedvezményezett 24 órás 1350 Ft
Turista 24 órás 4000 Ft

Érvényes: 2018. január 31-ig

A Mosoni-Duna holtág Győr és a térség egyik leg vadregényesebb horgászvize, amely közvetlenül a megyei horgász szövetség kezelésében van. A Mosoni-Duna 4 km-es patkó formájú szakaszát a nyolcvanas évek közepén mindkét végén lezárták, így jött létre a győri Mosoni-Duna holtág, mely elsősorban a horgászat szerelmeseinek nyújt szórakozást, nem ritkán kapitális zsákmánnyal teszi felejthetetlenné az ottani horgászatot. A vízterületre legjellemzőbb hal a ponty, de gyakran kerül horogra süllő, harcsa, amur, csuka, és dévérkeszeg. A vízterület alsó szakaszán, a Széchenyi István Egyetem előtti területen nyáron szabad strand is üzemel.

Telepítések:

 

Telepítések – Mosoni Duna Holtág

2014. tavasz: március 24-én 27 mázsa 3 nyaras ponty.

2014. májusi pontytilalom után újabb 10 mázsa ponty.

2014. ősz: 5 mázsa kétnyaras dévér, és 1 mázsa kettő illetve háromnyaras csuka.

Telepítések – Zátonyi Duna ág

2014. tavasz: március 24-én 54 mázsa 3 nyaras ponty.

2014. ősz: 10 mázsa kétnyaras dévér és 2,3 mázsa két és háromnyaras csuka.

 

Horgászrend a Mosoni-Duna holtágon

  • Felnőtt horgász a méretkorlátozás alá eső halfajokból fajonként 2 db-ot, összesen 4 db-ot, a méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 5 kg-ot foghat naponta.
  • November 30-tól március 31-ig az I. kikötőtől az egyetemi zsilipig horgászni tilos!
  • Csónakot csak emberi erővel szabad hajtani! Csónakot csak engedéllyel, a kikötő használati díj befizetésével, a kijelölt kikötőhelyen szabad tárolni! A tulajdonos köteles a csónakot táblával (név, lakcím) ellátni.
  • A vízen és a parton foglalt hely nincs, állandó stéget, etetőkarót, horgászállást vagy tanyát létesíteni tilos!
  • A vízterületen a tavaszi telepítést követő napon reggel 6 órától lehet horgászni.
  • Január 1-től március 31.-ig mindennemű etetés és az etetőkosár használata is tilos! Az éjszakai horgászat megengedett.
  • A vízterületen tilos a lékhorgászat! Pergetni csak szeptember 1-től december 31-ig szabad.
  • A vízparti fákat kivágni, és a mederbe dönteni tilos!
  • A kifogott, méretkorlátozás alá eső halat azonnal a fogási naplóba GYMDH vízterület megnevezéssel kell beírni.

Vizek-02

Zátonyi Duna-ág

Jegyárak:

Zátonyi Duna ág Felnőtt éves 16000
Felnőtt heti 7000
  Felnőtt 24 órás 3200
  Kedvezményezett éves 8000
  Kedvezményezett heti 3500
  Kedvezményezett 24 órás 1600
Turista 24 órás 5000

Érvényes: 2018. január 31-ig

A festői Szigetköz talán legszebb vadregényes területénél, Dunaszigetnél húzódik a Zátonyi Duna-ág. A Gyümölcsösi út és a Zátonyi zsilip közötti 10 km-es vízterület igazi horgászparadicsom Doborgazsziget felől vízparti üdülőterülettel. Az ide látogató horgászoknak ügyelniük kell az országos horgászrendnél szigorúbb előírásokra, valamint az itt lévő fokozottan védett területekre, melyeket kizárólag csónakból szabad megközelíteni. A Zátonyi Duna-ág jellemző halai a ponty, amur, csuka, compó. Az amurra 50 cm-es, a compóra 25 cm-es méretkorlátozás van érvényben.

Telepítések:     

2014. tavasz: március 24-én 54 mázsa 3 nyaras ponty.

Mosoni Duna Holtág:5 mázsa kétnyaras dévér, és 1 mázsa kettő illetve háromnyaras csuka.

Zátonyi Holt Duna:

10 mázsa kétnyaras dévér és 2,3 mázsa két és háromnyaras csuka. Tavasszal további 90 mázsa háromnyaras és 10 mázsa kétnyaras ponty érkezik a vizekbe.

Horgászrend a Zátonyi Duna ágon

Felnőtt horgász a méretkorlátozás alá eső halfajokból fajonként 2 db-ot, összesen 4 db-ot, a méretkorlátozás alá nem eső halfajokból 5 kg-ot foghat naponta. Tilos kifogni az 50 cm-nél rövidebb amurt és a 25 cm-nél rövidebb compót!

A vízen és a parton foglalt hely nincs (kivéve az üdülők előtt épített magánstégeket). Tilos etetőkarót, horgászállást és tanyát létesíteni! A vízterületen a lékhorgászat tilos! A vízterületen a tavaszi telepítést követő napon reggel 6 órától lehet horgászni.

A vízterületen maximum 4 kW-os csónakmotor használható.

Fokozottan védett terület a Kiliti-Cikolai Duna-ág.

Ezen belül: a Gyümölcsös úti hídtól lefelé a tsz-major üdülőterület felé eső végéig; két kis sziget a Bozi híd alatt; jobb part a Bozi híd előtti kanyarulatban; jobb part a Bozi hídtól a tsz-majorig. A felsorolt területeken tilos a parton közlekedni és a partról horgászni! Ezen a szakaszon a vízterületre vonatkozó horgászrend szerint horgászni csak csónakból szabad! A fokozottan védett területen mindennemű csónakmotor használata tilos!

A kifogott, méretkorlátozás alá eső halat azonnal a fogási naplóba Zátonyi Holt-Duna vízterület megnevezéssel kell beírni.

A Vajkai holtág horgászrendje megegyezik az Országos Horgászrenddel, a kifogott halat a fogási naplóba Gazfű vízterület megnevezéssel kell beírni.