Vízi közlekedés Győrben: A horgászok is megnyugvást remélnek a szabályozástól

A torkolati műtárgy megépülésével a kishajós élet fellendült Győrben, ezért is szükséges a vízi közlekedés szabályozás. A megyei horgász szövetség ügyvezető elnöke bízik benne, hogy a horgászok is megelégedettséggel fogadják a sebességkorlátozásokat.

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a Mosoni-Duna és a Rába egy részén, azok szakaszain hullámkeltési tilalmat, különböző sebességkorlátozásokat vezetnek majd be a jövőben. Ez utóbbit 5-12 km/h között állapították meg a felek. A közlekedést irányító jelzőtáblákat a Széchenyi-hídtól egészen a Szúnyogsziget felső folyásáig, a Rábán pedig a vasúti hídig helyezik majd ki a szakemberek.

A város polgármestere, Dézsi Csaba András is a vízi közlekedés szabályozásának fontosságát emelte ki, valamint a most megszületett konszenzust a Győr Plusznak. Úgy számol, január végére kiteszik a folyók mentén a sebességkorlátozást jelző táblákat.

Kötél Pál, a regionális vízügyi igazgatóság hajózási referense szerint már a harmadik egyeztetésen vannak túl az ügyben. A torkolati műtárgy megépülésével a kishajós élet fellendült, ezért is szükséges a szabályozás. Csizmadia Gábor közbiztonsági tanácsadó szerint a hullámkeltési tilalom azt jelenti, hogy az 5-12 kilométeres sebességhatár alatt is lehet kenust, kajakost veszélyeztetni – ezt kell elkerülni.

Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a Sporthorgász Egyesületet Győr-Moson-Sopron vármegyei Szövetségének ügyvezető elnöke szerint a koncepció kidolgozásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy minden használó együtt tudjon élni a vízen. Ezt teremtheti meg a konszenzus, s bízik abban, hogy a horgászoknak is megnyugvást hoz a szabályozás. A teljes videó itt látható.

Kedvelt bejegyzések