Információk horgászoknak

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége tájékoztatja a horgászokat, hogy a 2014-es évre megváltott állami horgászjegyhez tartozó fogási napló leadási határideje 2015. február 28. Fontos tudni, hogy leadás előtt a horgásznak a fogási naplóba beírt fogási eredményeket vízterületenként kell összesíteni a napló végén található összesítő táblázatban. Az összesítés nem csak a fogott mennyiségre, hanem a horgászattal eltöltött napok számára is vonatkozik. A jogszabály szerint, aki nem határidőre adja le a naplót, vagy nem összesíti az említett adatokat, az a horgász 2015. évre kettőezer forint helyett négyezer forintért kaphat csak állami horgászjegyet. A jogszabályt a megyei horgász szövetségnek és a hozzá tartozó horgász egyesületeknek egyaránt be kell tartani. A fogási naplót annál a horgász egyesületnél kell leadni, ahol a horgász az állami jegyét kiváltotta.

 

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az előző évi gyakorlattal megegyező módon a megyében a horgászvizsgáztatást 2015-ben Szövetségünk továbbra is végzi Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban.

 

Várhatóan idén az első horgászvizsga Győrben 2015. február 2-án, hétfőn a Szövetség Bajcsy-Zs. úti irodájában lesz. A vizsgaidőpontok a jelentkezési lapon kerülnek feltüntetésre, melyet a Szövetség honlapjáról és facebook oldaláról lehet január második felétől letölteni.

A horgászvizsga díja 3500 Ft. Újdonság az idei évtől, hogy azok a gyermekek, akik 2015. évben még nem töltik be a 15. életévüket, 1000 Ft-ért tehetnek horgászvizsgát.

Kedvelt bejegyzések