A Rábca egy csoda – mondta a harcsafogó OB döri bronzérmese

Egy döri és egy nagycenki pecás bronzérmes lett az Országos Harcsafogó Bajnokság második fordulójában. Talabér Roland élete halát fogta, egy 41 kilogrammos példányt. Termeczky Kálmán felkészülten vitte barátját a versenyre: azt mondja, ő a Rábcán horgászik, nem túlzás, hogy ez az élete, a Rábca pedig maga a csoda. 

A Magyar Országos Horgász Szövetség számolt be róla, hogy a Leveleki-horgásztavon megtartott harcsafogó OB második fordulójában harmadik lett a Fertő-tavi Ebihalvadászok (ifj. Jursics Tamás, Talabér Roland, Termeczky Kálmán) csapata, akik a 2. fordulóban fogott legnagyobb halért, – egy 41.640 grammos harcsáért – Mikucza Zsolt, a Leveleki Horgásztó mozgatórugójától egy 3 napos harcsahorgászatra jogosító jegyet kaptak. 

Termeczky Kálmán megkeresésünkre elmondta: a Kunszigeten élő Tamás végül nem tudott ott lenni a versenyen, így Rolanddal vágtak neki megmérettetésnek. “A szürke hétköznapokon a Fertőn és a Rábcán horgászunk – én az utóbbin. Dörön élek, nem túlzás, életem a pecázás. Pénteken kimegyek a folyóra, vasárnapig szinte végig ott vagyok. A Rábca egy csoda, mindent lehet ott fogni. Nyolc éve vettem egy kajakot, azzal járom a környékbeli szakaszt. Kedvencem a süllő és a harcsa, de csupán a horgászat élvezéért, a halat nem is szeretem fogyasztani, a legtöbb esetben haza sem viszem. Pedig tapasztalt horgász vagyok, előfordul, hogy 100 kilogrammnyi halat is fogok egy matchbottal, majd visszaengedem. Roland még nem fogott kapitális halat, így arra gondoltam, történjen neki az egy versenyen. Először beneveztünk egy kisgyaláni viadalra, de az akkor csak tapasztalatszerzésre volt jó. Láttuk, mit csinálnak a nagyok. Ezután a Fertőn és a Rábcán kikísérleteztük mi lesz a taktika a harcsafogó OB-n, például, hogy a csalit miként lebegtessük.

Megjósoltam Rolandnak, hogy érmesek leszünk, s azt, hogy 3-4 óra után fog egy kapitális harcsát. Ez mondjuk végül 7 óra lett, de tényleg megjött a 41 kilogrammos hal. Pedig nem volt könnyű dolgunk, a part felé fújt a szél, s zöld algát hozott”. Kálmán hozzátette: elfordulhat, hogy októberben pergető versenyre is neveznek: “lassan a Rábcán is kezdem a pergetést, s abbahagyom a harcsázást.”

Kedvelt bejegyzések