Az elismerések mutatják, mennyire sikeresek sporthorgászaink

Pénteken tartották a MOHOSZ sportolói gálát Gödöllőn, a Királyi Kastélyban. A Győr-Moson-Sopronból érkező díjazottak sora mutatta, mennyire sikeres a vármegyében a horgászat, mint versenysport.

Ahogy a rendezvényen Dr. Dérer István fogalmazott, a gödöllői létesítmény méltó helyszíne a horgászat királyainak. 2023-ban 29 országos bajnokságot rendeztek meg 176 versenynapon, 2247 egyéni indulóval és 211 csapat részvételével. Csapataink 21 világversenyen és 5 egyéb nemzetközi versenyen vettek részt. A világversenyekről 16 fényesen csillogó éremmel tértek haza versenyzőink, akik között számos vármegyénkbeli versenyzőt is ünnepelhettünk. A díjazottak közt volt Kertész Botond, aki az U15-ös magyar bajnoki címe után a korosztályos vb-n, a portugáliai Coruche-ban a csapattal bronzérmet szerzett.

Vári András ugyanitt az U20-as csapattal bronzérmes lett, Kéri Dominik pedig az U25-össel szintén harmadik helyen végzett.

Díjazták a világbajnoki címet szerzett veterán és masters válogatottakat, ahol Timár Gábor a csapat mellett egyéni világbajnok is lett, de a csapat tagja volt Pausits Imre is és a csapatok vezetői között is bőven akadtak a vármegyénkből, hisz a masters-kapitány Timár Dániel, a veterán pedig Timár Szabolcs volt. Így a Timár-család mondhatni mesternégyest ért el, az az összesen 4 aranyérmmel tértek haza… de nem feledkezhetünk meg a masters másodkapitányról sem, Vörösházi Györgyről.

Idén a Kaposvár melletti Desedán rendezték meg a felnőtt Európa-bajnokságot. A hazai pálya szépen csillogó ezüstöt eredményezett. A siker részesei voltak: Magyar Balázs, Szákovics Imre és a mosonmagyaróvári születésű, korábban vármegyénkben versenyző Nagy András, valamint a másodkapitány Magyar Gábor.

A klubcsapatok világbajnokságát Lengyelországban rendezték. Magyarországot két csapat képviselhette, köztük volt a vármegyénkbeli Timármix, mely a 36 csapat közül az előkelő 5. helyen végzett. A csapattagjai közül Timár Dániel és Szabolcs, Baruta Richárd, Horváth László versenyzőként, Varga Dániel és Szüts Imre kapitányként képviselte Győr-Moson-Sopron vármegyét is (a csapat tagjai voltak még Csöregi Balázs, Kisjuhász Bence, Varga László, Eichardt László és Fekete Ferenc).

A női világbajnokságon a csapat a 4. helyen végzett az MMX-Sensas csapatban versenyző Gyulánszki Nikolettel a soraiban. A csapatkapitány Magyar Gábor volt. A felnőtt VB-n most a 9. helyet sikerült megszereznie a magyar csapatnak, a csapattagok között Magyar Gáborral. Pálinger István a műlegyező csapat tagjaként képviselte vármegyénket Szlovákiában a VB-n.

Ahhoz, hogy ezek a sikerek létrejöhettek, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) és a MOHOSZ mellett a vármegyénkbeli Timár Gábor vállalkozóként, a Potyka Kft., ismertebben az MMX termékek gyártója, forgalmazója, a Verarbeiten Pausits Kft. támogatta a magyar horgászversenysportot.

Szövetségünk gratulál a díjazottaknak és a hazánkat képviselő horgászainak! Rövidesen megjelenik az idén is az utazó kerettagokat támogató pályázat, mellyel mi is szeretnénk hozzájárulni a felkészülésükhöz! Halban és eredményekben gazdag 2024-es versenyévet kívánunk mindannyiuknak!

Kedvelt bejegyzések