Denkpálnál és Koppánymonostornál is sólya épülhet

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének idei fejlesztési tervei is szóba kerültek a hétvégi küldöttgyűlésen.

Bejáráson és tanulmánykészítésen túl vagyunk, megnyílnak pályázati források, forrást szerezhetünk ívó- és élőhelyfejlesztésre – mondta Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a megyei szövetség ügyvezető elnöke a 2024-es beruházási tervekről. Hozzátette, a Mosoni-Duna torkolati műtárgyának elkészülte lehetővé teszi, hogy a folyó mellett több terület is beköthető legyen: az engedélyeztetés azonban hosszadalmas folyamat, hisz javarészt természetvédelmi területről van szó.

Ami ennél konkrétabb, hogy a szövetség beruházásban Koppánymonostornál és Dunasziget magasságában, Denkpálnál sólya épülhet. Ez a munka a vízállástól is függ, de várhatóan őszre elkészülhetnek ezek a létesítmények.

Nagyobb távlatokban érdemes megemlíteni, hogy elkészült a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia, melynek kidolgozásában az ügyvezető elnök is komoly szerepet vállalt. Öt év alatt erre a programra 24 milliárd forint érkezhet országosan, melyben Szigetköz is sztenderd fejlesztési pont. Ebben a tervek a horgászok igényeit kielégítő központot is tartalmaznak, a kisebb egyesületek pedig stégekkel, filagórákkal bővülhetnének a központi forrásokból.

Kedvelt bejegyzések