GRATULÁLUNK megyei horgászainknak!

Versenybeszámoló:

Lányok látóképi tükörben – LV. Női OB 3. forduló

Június 3, 2018

Írta: Bálint Attila

Ez a szépítkezés napja is lehetne, hiszen tükörvíz van. A töméntelen mennyiségű apróhal már a reggeli sorsolás idején ott tolongott a vízfelszínen, megszokták, hogy 10 előtt 10 perccel jön a reggeli. Addig azonban az előkészületeknek van ideje.

IMG_6476

A ládaállítás, beállítás, a rakós topszetek, a spiccbotok kinyitása közben a fiúk horgot kötnek, etetőanyagot kevernek, segítenek a horgászállásba bevihető etetőanyag-mennyiség összekészítésében, másutt ezerrel zajlik a mélységmérés a parttól 5-6 és 11 méter távolságban. Ma a lehető legfinomabb szerelékektől remélik a sikert. Bár a legtöbben rakóstávon kezdenek, azért rendszeresen jut egy-egy maréknyi kaja spiccbotos a távnak is, ki tudja, mikor lassul a belső víz fogási üteme. Amúgy szinte az egész férfiválogatott, meg az egyéni OB döntőbe jutott több részvevője is szemlélődik, ismerkedik a pályával, hiszen augusztusban az egyéni bajnokság döntőjének a színhelye is ez a víz lesz.

Ami pedig a hölgyeket illeti: fogadóirodát nem nagyon érdemes működtetni, két nap után az élmezőnyben a két négypontos Kovács Hajnalka és Gyulánszki Nikolett után öten is 10-12 pont között álltak.

A mai forduló kezdetére a víz nemcsak sima, de legalább 60-70 centis, átlátszó tiszta. Távolra csészével, közelre kézzel megy az etetés, majd dudaszóra megkezdődik a kapkodás. Képekkel is dokumentálható, olyan ügyességgel kapkodják el a halakat a versenyzők, hogy egy éhes fóka sem különbül. Horgászpapák, hátterező versenyzők sietnek látszólag céltalanul fel, s alá, de csak úgy szívják magukba az információt arról, hol tartanak a vetélytársak, mivel csaliznak milyen messzire horgásznak, akik úgymond jól fogják. Noha szép kupák találnak gazdára a bajnokság első félidejének végén, ez még csak félidő, ám nem akármilyen első félidő. Halban gazdag, változatos, viharos, jókedvű, boszorkányos, amolyan ízig-vérig csajos. Három nap alatt fejenként négy-ötszáz hal.
A látóképi fordulót magasan nyerte Gyulánszki Nikolett 5 ponttal, negyven kilónál is több hallal, ma is megfogta a kétszázötvenet, második Kovács Hajnalka 6 ponttal, a harmadik Walter-Barna Diána 14 ponttal, nagyobb súllyal előzve Hoffer Rékát.

Folytatás pár hét múlva Maconkán, ahol a második félidő végén magyar bajnokot avatunk és talán, a győztes hagyományos megfürösztése sem marad el.

Forrás: mohosz.hu

Fotók: mohosz.hu

Kedvelt bejegyzések