Hetedik és tizenkettedik hely Szegedről

A VIII. Feeder Klubcsapat Országos Bajnokságon Szegeden, a Maty-éren a papírformának megfelelően a Maros-Walterland csapat mindhárom napot megnyerve vihette haza ismét a bajnoki címért járó vándorserleget. Győr-Moson-Sopronból a Timár Mix Team a hetedik, a megyei szövetség csapata a 12. helyen végzett.

Huszonöt csapat versengésében tehát a Maros-Waterland nyert, a dobogó második fokára a jól felkészült, erős háttérrel rendelkező Energofish Feeder Team (48,5 pont) állhatott. A bronzérmek a Carp Zoom-Molnár-sziget SE Feeder Team versenyzőinek nyakába kerültek.

A három forduló utáni összetettben a hetedik lett a Timár Mix Team (Timár Szabolcs, Timár Dániel Gábor, Kéri Dominik, Szüts Imre, Baruta Richárd, Jánó András), míg 12. helyen zárt a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének Feeder-csapata (Horváth Kristóf, Balla Krisztián, Kotroczó Gábor, Dobos Gyula, Gratzoll László).

Gratzoll László így látta a versenyt:

Szerda reggel teljes fővel a vízparton volt kis csapatunk, amely a következőképpen állt össze: Horváth KristófBalla KrisztiánKotroczó GáborDobos GyulaGratzoll László versenyzők, Vámos Ottília és Rozsonszky Szabina segítők.
Az első edzésnapon nagyon döcögős volt a halfogás, ilyenkor érkeznek még csak halak a pályára a sok etetőanyag és kukorica hatására. A menü Maty-éren általában a kukorica – etetőanyag – csonti hármas megfelelő arányú mennyiségéből áll össze. Próbálgattuk a távolságokat, horog és kosár méreteket is, sajnos túl sok következtetést nem tudtunk levonni.
Következett a második, kötelező edzésnap, mely előtt már bizakodóbbak voltunk halfogás tekintetében. Kora reggel már bontottuk a konzerveket, kimértük a csontit és kevertük az etetőanyagot. A pálya első felében volt a boxunk, kicsit mélyebb vízzel és néhányunknál markánsabb törésekkel a láb alatti pecához. Az 1 kilónyi kaja nem sok alapozást engedett, ezt nagyjából a láb alá és 12 – 15 méteres távra dobtuk, természetesen ment mellé pár kosár kukorica és némi ragasztott csonti. Ezen a napon már jóval több halat sikerült horogra csalni, az ütemes etetést meghozta az eredményt. Mindannyian 10 kg fölé tudtunk menni, de volt egy olyan sejtésünk, hogy ez a fogás csak a középmezőnyre lesz elég.
A három versenynapon 64, 68 és 73 pontot sikerült horgászni a csapatnak, így összesen 205 pontot gyűjtve a 12. helyen zártuk a versenyt.
Elsődleges célként azt fogalmaztuk meg, hogy a táblázat első felében foglaljunk helyet a végelszámolásnál. Természetesen ezen belül szerettünk volna minél előrébb végezni. Sajnos ismét bebizonyosodott, hogy a hosszúelőkés pontyhorgászat nem a csapatunk erényei közé tartozik. A nagy távolság miatt nagyon kevés lehetőség nyílik gyakorolni a Maty-éri pályán, csapatunkból többen is most horgásztak itt először. Az a tapasztalat viszont, amit verseny közben megszereztünk még sokat fog érni a későbbiekben. Összességében a magunk elé állított célt sikerült teljesíteni, a 12. helyünk jelen pillanatban reálisnak tűnik.

Kedvelt bejegyzések