MOHOSZ kitüntetést kapott Écsi Jenő

A Magyar Országos Horgász Szövetség 2019. május 24-én megtartott Választmányi ülésén kitüntetést vehetett át Écsi Jenő, a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének korábbi elnöke. Az elismerést a MOHOSZ elnöke, Dr. Szűcs Lajos adta át a győri sportvezetőnek.

Écsi Jenő három cikluson – 15 éven – keresztül volt a győri Szövetség elnöke, a MOHOSZ választmányi tagja. Irányítása alatt Szövetségünk országos szinten is elismert munkát végzett és kiváló eredményeket ért el. Elnökségének utolsó ciklusában megvalósult a nagy cél, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei természetes vizek a Megyei Szövetség kezelésébe kerüljenek. Megyei szinten konfliktusok nélkül sikerült megvalósítani, hogy a Szövetség tagegyesületei kivétel nélkül újra alhaszonbérbe kapták az előző időszakban is hasznosított vízterületeiket.

Szakmai tudására, tapasztalatára, bölcsességére mindig számíthattunk.

Écsi Jenőnek nagy szerepe van abban, hogy országosan is elismert, jó kapcsolat alakult ki megyei szinten a Vízügy és a Szövetség között, ezen felül, mint az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberének úttörő szerepe volt abban, hogy megyénkben a horgászok kedvezményesen juthatnak a töltésközlekedési engedélyekhez. Szintén elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a megyénkben megvalósuló vízügyi fejlesztések, beruházások során a horgászok érdekei is érvényesülhetnek.

Alapító tagja volt a Vízügyi Horgász Egyesületnek, amelynek kezdettől fogva, 16 éven keresztül – az elmúlt év végéig – szintén az elnöke volt.

Az elmúlt évben a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének küldöttgyűlése Écsi Jenőt örökös tiszteletbeli elnöknek választotta abban a reményben, hogy tudására, tapasztalatára még sokáig számíthatunk a jövőben is.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége elnökségének nevében tisztelettel gratulálunk a MOHOSZ kitüntetéshez!

Sporthorgász Egyesületek
Győr-Moson-Sopron
Megyei Szövetsége

Kedvelt bejegyzések