Műlegyező horgász vébé magyarokkal

Szlovákiában a Garam, a Vág és az Árva folyókon valamint a Dedinky-tavon rendezték meg a műlegyező horgász világbajnokságot. A verseny fő hala a pénzes pér volt, mely hazánkban nem fogható faj. A magyarok a 23. helyen végeztek.

Pálinger István a magyar csapat tagjaként vett részt a műlegyező horgász világbajnokságon.
Szlovákia volt a vendéglátó, a megmérettetésen 28 ország 146 sportolója szerepelt. A Dunába ömlő folyókon, természeti értékekben gazdag csodás környezetben folyt a küzdelem, a Garam, a Vág, az Árva folyókon és a Dedinky-tavon. A verseny fő hala a pénzes pér volt, mely sajnos hazánkban nem fogható faj.

Pálinger István így értékelt: „nem tudtam felvenni a versenyt a különböző országokból érkező profi legyező horgászokkal, akik ehhez hasonló vizekhez és halakhoz szoktak, de próbáltam minden tudásom és a szívemet beleadni.
Megújult erővel és elszántsággal, megyek megyünk tovább. Nem csak a horgászat, hanem különböző országok versenyzőivel való beszélgetések is hatalmas segítséget nyújtanak a magyar legyes sportnak.
Élveztük a szlovák konyhát és a természetet, a vizeket, hegyeket, a horgászatot. Az egész csapat mindent beleadott az elejétől a végéig, kimerítő kemény verseny volt. Akadt jó néhány hullámvölgyünk, azért kitűnő eredményeket is tudhat magának a csapat. Végül 28 nemzetből a 23. helyen végeztünk: egy kicsit a céljaink alatti eredmény, de a fejlődés egyértelmű. Hatalmas köszönet mindenkinek, a Mohosznak a Mühosznak és a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének. Köszönet a szurkolóknak, akik egész héten támogattak minket.”

Kedvelt bejegyzések