A mezőny első felében végzett megyei csapatunk a halőri versenyen

Szerdán fejeződött be Szarvason a három napos  VI. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozó. Megnyerték a vízibiciklis sportügyességi számot, összetettben pedig a 11. helyen végeztek a megyei halőrök a 28 csapatból.

A rendezvény házigazdája a Magyar Országos Horgász Szövetség volt. A MOHOSZ tagszervezetei és tagegyesületei által delegált háromfős csapatok három napon keresztül mérkőznek meg egymással. Az első nap – szokás szerint – a szakmai előadásokról és az elméleti versenyszámról szólt. Tóth Géza rendőralezredes és Habony Ildikó TKI munkacsoport-vezető a helyes konfliktuskezelésről tartott előadást. Papp András Csongrád vármegye halgazdálkodási szakügyintézője a hatósági eljárások gyakorlatáról beszélt a résztvevőknek. Ezután nyílt panelbeszélgetés keretében Nemes Attila, Cserepes Ernő, Dudás Tibor, Pfeifer Rikárd és Donkó Péter ismertették szervezetük halőri munkájának helyi jellegzetességeit és rendhagyó ügyeit. A bemutatók végén a kérdések és válaszok követték egymást.

Az interaktív elméleti versenyszámban a korábbi évektől eltérően a csapatok nem közösen töltötték ki a kérdőívet, hanem minden résztvevő külön-külön tesztet kapott halfelismerés, rendészet és horgászvizsga témakörökben.

Az ügyességi számok mellett hagyományosan egy zavarosban horgászó személyt kellett a halőrpároknak ellenőrzés alá vonni, és a jogsértő tevékenységeket feltárni. A szervezők az intézkedés szabályosságát, szakszerűségét és jogszerűségét értékelték. A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének csapata legjobban a bicikli és vízibicikli versenyszámban teljesített, amelyet megnyert. Ebben a a halőrök vízibiciklin szelték a habokat, ami a lomha jószággal bizony egyáltalán nem volt egyszerű. A kijelölt útvonal teljesítése közben ki is kellett kötniük, hogy egy úszóstég belsejéből összegyűjtsék a víz tetején lebegő hulladékot, majd azt szétválogassák külön-külön edényekbe. Miután célba értek egy dölőbójára kellett rádobniuk egy mentőgyűrűt. Minden sikeres találattal 10 másodpercet javíthattak a köridejükből. A megyei csapat végül összetettben a 28 egyesület közül az előkelő 11. helyen végzett.

Kedvelt bejegyzések