Országos bajnokság Szegeden

A Magyar Országos Horgász Szövetség a Szegeden a Maty éri horgászverseny pályán rendezte meg az Országos Horgász Csapat bajnokságot az elmúlt hétvégén. A megmérettetésen Győr-Moson-Sopron megye alakulata a 20 csapatból a 7. helyezést megszerezve a középmezőny elején végzett.

A részletekről Hamar Ferenc, csapatunk edzője elmondta: az Országos Horgász Csapat Bajnokság Magyarország egyik legjobban ismert és legnépszerűbb versenypályáján, a Szegedi Maty éren zajlott. Sok versenyt rendeznek itt, ezúttal 180 horgász mérte össze felkészültségét. Az előzetes információk és az edzések tapasztalatai azt mutatták, hogy a kategóriánként megengedett leghosszabb botokat használva rakósbotos pontyozással lehet szép eredményt elérni. Alternatíva lehetett volna még a rövid rakós bottal való horgászás, de ez nem nyert teret. A zsákmányolni kívánt pontyok egyedsúlya 0,3 kilogramm és 2,5 kilogramm között mozgott. A bajnokság egyébként kánikulában, gyenge légmozgásban zajlott.

Az első versenynap sorsolása nem kedvezett csapatunknak, az elfoglalt horgászhelyek között voltak olyanok, ahol a legnagyobb igyekezettel is sajnos csak kevés halat lehetett fogni. Az első fordulóban a csapat teljesítménye szélsőséges volt. Az eredményekből érezhető volt, hogy finomítani szükséges a horgászatot. Az alapos elemzéseknek köszönhetően ez sikerült is, az első fordulóhoz képest a második etapban előrébb tudtunk lépni, így összesen 141 ponttal, 173.510 gramm megfogott hallal 20 csapatból a 7. helyezést szerezte meg Győr-Moson-Sopron megye horgász verseny csapata – tájékoztatott az edző, aki ezúton is megköszöni a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének és a Timár Mixnek a támogatást. Minden helyezettnek gratulálunk!

Csapatunk legjobbja Széphegyi Máté volt, a versenyző édesapja, Széphegyi László érdeklődésünkre elmondta: az első fordulóban a szektor közepén kellett horgászni, itt 15,320 kilogramm halat sikerült fognia Máténak, ami a szektorban a III. helyezést ért. A második fordulóban a szektor szélén horgászott Máté, itt 22 kilogramm hallal szektor II. helyezést ért el a fiam.

A csapat tagjai:

U14-es korosztály: Széphegyi Máté

U19-es korosztály: Hoffer Réka

U24-es korosztály: Ifj. Hamar Ferenc

Hölgy horgász: Ivancsó Zsuzsa

Férfi felnőtt horgászok: Ifj. Torma Attila, Csöre Ákos, Horváth Csaba és Ágoston Lajos

Mozgáskorlátozott versenyző: Párkányi Gábor

OHCSB

Edző: Hamar Ferenc, csapatkapitány: Gratzoll László

Végeredmény:

  1. Csongrád megye
  2. Fejér megye
  3. Velence

Fotók forrása: MOHOSZ Facebook oldala

Üdvözlettel:

Nagy Csaba

Győr

Kedvelt bejegyzések