Országos Horgász Csapat Bajnokság

A Magyar Országos Horgász Szövetség július 16-án és július 17-én Szegeden, a Maty éri versenypályán rendezte meg az Országos Horgász Csapatbajnokságot. Újdonság volt idén, hogy megszűnt az első és a másodosztály külön bajnoksága, a csapatok egyszerre, egy időben mérték össze felkészültségüket, így összesen 160 horgász vett részt a rangos megmérettetésen.

Az említett hétvége többek között arról maradt emlékezetes, hogy július közepén volt idén a legrosszabb az időjárás. A betörő hidegfrontot előtt rendkívül instabil volt az idő, majd a megérkező időváltozás erős szelet, sok csapadékot hozott. Mindezek a körülmények alaposan befolyásolták a horgászási lehetőségeket és az egyes taktikákat.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége régóta résztvevője az Országos Horgász Csapat Bajnokságnak. Alakulatunk idén is részt vett a versenyen. Edzőnk, Hamar Ferenc elmondta: a verseny során a ponty horgászata volt a fő cél, ugyanakkor törpeharcsára, fehérhalra is horgászni kellett, sőt voltak helyek, ahol a snecizőbot is kézbe került. Azok a csapatok tudtak jó helyen végezni, amelyek tagjai megbízhatóan tudtak pontyot fogni. A halak eloszlása szakaszos volt. Nagy küzdelemben, számunkra kicsit szerencsétlen sorsolás mellett, rapszodikus időjárásban horgászva egységünk húsz csapatból a hatodik helyen végzett. Szereplésünkben benne volt egy dobogós helyezés, ugyanakkor ha figyelembe vesszük az említett körülményeket, a sok esetben „munkás” horgászattal elért hatodik helyünk reálisnak tekinthető – értékelte az edző.

Csapatunk hölgy tagja Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsa szintén a kellemetlen, a taktikára is kiható időjárásra emlékszik vissza. A versenyző a törpeharcsa és a ponty horgászata közti váltásokat tartja meghatározó mozzanatnak.

Győr-Moson-Sopron megye versenycsapatának összeállítása:

Széphegyi Máté U15
Szele Dániel U20
Ifj. Hamar Ferenc U25
Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsa
Nagy András
Torma Attila
Baruta Richard
Csöre Ákos
Herceg Dániel

Edző: Hamar Ferenc
Csapatvezető: Gratzoll László

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezúton is megköszöni mindenkinek a segítségét, aki hozzájárult alakulatunk eredményéhez.

Forrás: MOHOSZ, Nagy Csaba

Kedvelt bejegyzések