Őszi haltelepítések

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége a halgazdálkodási terveknek megfelelően végzi a halkihelyezést. Október 25-étől napjainkig 28 millió forint értékben összesen 15.000 kg III. nyaras azaz fogható méretű ponty, 14.708 kg II. nyaras ponty, 5630 kg dévérkeszeg, 316 kg süllő, az őshonos halállomány színesítésére 572 kg compó került a Szövetség kezelésében lévő természetes vizekbe, így a Dunába megyei szakaszába, a Mosoni-Dunába, a Szigetközi Hullámtéri ágrendszerbe, a Mosoni – Duna holtágba, a Rábába, a Marcalba, a Nagy -Zátonyba, a Rábcába, a Hanság-főcsatornába és a Felső- és Alsó-Szigetköz mentett oldali vizeibe. Az előttünk álló időszakban süllő és csuka telepítése várható még.

 

A kihelyezett halállomány megőrzése érdekében a halasítás megkezdésével párhuzamosan fokozottá vált a halőri tevékenység. A Szövetség ellenőrei az alapfeladatok ellátása mellett nagy figyelmet fordítanak a telepített vizekre.

 

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége több mint 20 tagegyesületének nyújtott segítséget a halasítás megszervezésében. Az évek óta jól működő együttműködés keretében a halártárgyaláson meghatározott áron, a szállítás koordinációja mellett juthattak az erre igényt tartó megyei horgászegyesületek a telepítésre szánt jó minőségű magyar halhoz.

Óvjuk, védjük meg közösen az immár a vizekben lévő halállományt.

 

Üdvözlettel:

 

Sporthorgász Egyesületek

Győr-Moson-Sopron Megyei

Szövetsége

Kedvelt bejegyzések