Visszatekintő: Húsz éve fogta rekordsüllőjét a Mosoni-Dunán

Tíz perc alatt három süllőt, köztük egy tíz kilogrammosat fogott húsz éve egy győri pecás. Azóta sem volt ekkora horgászszerencséje.

A rekordfogás Bőhm Lajos barátom érdeme. Ugyanis a helyet és az időpontot ő határozta meg. Én csak hallgattam rá, s beültem a csónakjába – szerénykedett Dunai Ferenc győri sporthorgász két évtizeddel ezelőtt. A kapitálisnak számító 10 kilogrammos süllőt este fél nyolckor fogta a szerencsés horgász a Mosoni-Duna és az Iparcsatorna torkolata alatt, miután egy 2,4 kilós fajtatárssal bemelegített, majd levezetésül kiemelt még egy 3,5 kilogrammosat is. – Csónakból horgásztunk, s a narancsszínű wobbler, úgy tűnik, nagyon vonzó volt a süllőknek. Eddigi legnagyobb süllőfogásom öt és fél kilós volt, míg a Magyarországon fogott legnagyobb süllő tizennégy kilogrammot nyomott — mondta el 2003 októberében a Kisalföldnek, hozzátéve, hogy a hal fejét kipreparáltatja, abból trófea lesz. A többi részét kifilézték és a ,,próbaevést” követően a család és a baráti kör fogyasztja majd el.

Így is lett – mondta most érdeklődésünkre a pecás, aki szerint jóízűen megették akkor a süllőt, a fejét kipreparáltatta, ám egy építkezés után sajnos valahol elkeverte azt. Azóta sem fogott ekkora süllőt, igaz, rengeteg teendője mellett nincs sok ideje horgászni, idén kétszer egy hetet a Balatonon a tihanyi horgásztanyán hódolt szenvedélyének, plusz a Tisza-tónál jutott ideje a pecázására.

Kedvelt bejegyzések