Sajtóanyag megyei professzionális horgász bajnokságról

Profi horgászbajnokság

A Sporthorgász egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége a Mosonszolnoki Horgász Egyesület szervezésében április 30-án és május 1-jén rendezte meg a Tímár Mix megyei professzionális horgászbajnokságot Mosonszolnokon, a Nagy bányatavon. A megmérettetésen öt fő felnőttből és egy fő ifjúsági horgászból álló csapatok vettek részt. Örömteli módon nőtt a résztvevő alakulatok száma, nyolc csapat nevezett.

A felkészülés jegyében a verseny előtti héten a horgászok igyekeztek edzeni a pályán, próbálták feltérképezni a tó adottságait, halállományát. A házigazda horgászegyesület erején felül rendbe tette a partot, így minden adott volt a megye egyik legrangosabb horgászversenyéhez.

Az első napon nyárias időjárásban, feszített víztükör mellett kezdődött a horgászat, később keleties légáramlat támadt. A versenyzők az etetést követően match és rakós botokkal vették célba a halakat. Az előzetes tapasztalatok alapján a mezőny vízközt kereste és fogta a tenyeres kárászokat és keszegeket. Ügyeskedtek az ifik, mezőnyükben a matchbottal pontosan, precízen horgászók folyamatos kapásnak örülhettek.

A második napon borult égbolt alatt, fülledt időben folytatódott a professzionális bajnokság. A feletetésnek köszönhetően a kárászok mellett pontyokat és amúrokat is fogtak a versenyzők.

Győr-Moson-Sopron megye professzionális horgászbajnokságát a Gönyűi Horgász Egyesület nyerte meg 26 helyezési számmal, második lett a Győr Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület 40 helyezési számmal, harmadik helyen a Győr-Gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesület végzett 47 helyezési számmal.

A győztes Gönyüi Horgász Egyesület csapata

Így látták a versenyt a résztvevők, edzők:

A győztes, vagyis a Gönyűi Horgász Egyesület csapatának tagja Tímár Szabolcs elmondta: sikerre kiéhezve készültünk a versenyre. A bajnokságban a technikás, pontos és precíz horgászatnak köszönhetően jó eredményt tudtunk elérni, amelynek során a kisebb keszegek és kiskárászok horgászata dominált. Öröm számunkra, hogy horgászegyesületünk és Gönyű hírnevét öregbíthettük.

Az ezüstérmes Győr Nádorvárosi Sporthorgász Egyesület versenycsapatának trénere Tüske László kifejtette: kiegyensúlyozott horgászatra, a kisebb kárászok megfogására készült a csapat, számítva néhány bónusznak tekinthető pontyra és amúrra. Technikánk jól működött, ennek ellenére a Gönyűi Horgász Egyesület első napi nagy előnyét nem tudtuk behozni a második napon. Gratulálunk a győztesnek!

A bronzérmes Győr-Gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesület csapatának tagja, Magyar Gábor a bajnokságban elért harmadik helyezést reálisnak ítéli meg. Amint a győri versenyző fogalmazta: a csapat mindent megtett a jó eredményért, ugyanakkor ebben a versenyben ennyi volt.

A versenyben részt vett még a Mofém, a Szigetköz, a Mosonszolnoki, a Rábatext és az Ikrényi horgász egyesület.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége ezúton is megköszöni az egyesületeknek a részvételt. A szövetség külön köszönetét fejezi ki a példás rendezésért és lebonyolításért a Mosonszolnoki Horgász Egyesületnek, Kocsis Péter egyesületi elnöknek.

Fotó: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége

 

Nagy Csaba

    szóvivő

Kedvelt bejegyzések