Előnevelt csuka telepítés

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége 2016. április 26-án délután 120.000 darab előnevelt csukát telepített az év elejével kezelésébe került vízterületekbe.

A kis csukákból 28.000 darab került a Mosoni-Dunába (Püspökerdő, Szúnyog-sziget, Csóka-sziget, Győrújfalu környékére), 12.000 darab a Marcal folyóba (Koroncó, Bika-rét, és Koroncó feletti mezőgazdasági híd környékén behelyezve), 8.000 darab a Rábca folyóba (Börcs, Tárnokrét, Rábcakapi, és bősárkányi vasúti híd környékén behelyezve), 60.000 darab a Szigetközi ágrendszerbe (Béka ér, Halrekesztő, Gombócosi ág, Dékány, Bodaki ágvég lezárás, Nyárasi Duna-ág, Denkpáli hallépcső felvíze és alvíze, a Dunaremetei szivárgó-csatorna, a Dunakailiti erőmű porta híd feletti rész, a Helenai ág, Helenai tavak a Kisvesszősi kemping Dunaszigetnél, a Bodaki mentett oldali csatorna), valamint 12.000 darab a Hanság Főcsatornába ( sarródi zsilip, Ikva torkolat, és az Andaui híd környékén)

Köszönjük a telepítésben résztvevők segítségét, kiemelten a halőrök szakszerű munkáját. Szövetségünk a halakat a Győri „Előre” HTSZ-től vásárolta.

Előre láthatólag két hét múlva, hasonló nagyságrendben fogunk előnevelt süllőt telepíteni.

Kedvelt bejegyzések