Sikeresen befejeződött az országos, rendkívüli haltelepítés az állami tulajdonú horgászvizeken

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye ide kattintva olvasható:
https://nyito.mohosz.hu/index.php/hirfolyam/518-sikeresen-befejezodoett-az-orszagos-rendkivueli-haltelepites-az-allami-tulajdonu-horgaszvizeken

Köszönetnyilvánítás

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyar Országos Horgász Szövetségnek a rendkívüli halasításért. Szervezetünk külön megköszöni mindazok munkáját, akik részt vettek a megyei telepítések megszervezésében és lebonyolításában.

Előzmények:

Közel 81 tonna hal mintegy 53 millió forint értékben a megyébe!

Magyarország valaha volt legnagyobb halintervenciós telepítése van folyamatban. A koronavírus miatt a hazai haltermelők a telelőikben tartott halat nem tudták külföldre eladni, ezért az Agrárminisztérium 1200 tonna három nyaras, étkezésre kiváló pontyot vásárolt fel 800 millió forintért kilóként nettó 650 forintos áron. A tételből közel 81 tonna került Győr-Moson-Sopron megyébe, ebből több mint 64 tonnát a győri horgász szövetség saját hasznosítású vizeibe helyeztek ki. A fennmaradó közel 17 tonna mennyiség az intervenciós haltelepítés szabályainak megfelelően állami, illetve többségi állami tulajdonú vizeket hasznosító 13 megyei horgászegyesület vizeibe került. A  támogatott telepítések a Kormány döntése alapján, az Agrárminisztérium felügyeletével, a MOHOSZ OHSZK szervezésében, koordinációjában és ellenőrzésével valósulnak meg. A döntés nemcsak a közvetlenül érintett mintegy 1500 dolgozó munkahelyének megtartását segíti, de a koronavírus világjárvány elmúltával gyorsan és hatékonyan szolgálja majd a szabadidős sporthorgászat, a világelső horgász versenysport, és a horgászturizmus újraindítását, valamint a halfogyasztás élénkítését. Az intézkedés emellett a horgászatban érintett szervezetek és gazdasági társaságok több mint 2500 munkahelyének megóvását is szolgálja.

Sportbaráti üdvözlettel: Sporthorgász Egyesületek
Győr-Moson-Sopron
Megyei Szövetsége

Forrás: www.mohosz.hu

Kedvelt bejegyzések