Vetélkedtek a megye fiatal horgászai

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége május 13-án rendezte meg a Megyei gyermek és ifjúsági horgász vetélkedőt Győrben, az Iparcsatornán és annak környezetében. A program során horgászásban, elméleti ismeretekben, szerelékkészítésben és célba dobásban mérték össze felkészültségüket a fiatal pecások.

 

Újdonság volt idén, hogy a legkisebbek az „Ivadékok” névre keresztelt külön kategóriában versenyeztek. Nekik – az alacsonyabb életkorukhoz mérten – könnyített feladatsort állítottak össze a szervezők.

 

A horgászás az Ipar csatornán zajlott, apróbb halakból kellett súlyt elérni, ami nem könnyű vállalkozás. Az elméleti ismereteket felmérő tesztlap nagyobb részt szabályismeretről szólt. A szerelékkészítés során a horgászás alkalmával gyakrabban használt kötéseket kellett hibátlanul megcsinálni. A célba dobás szabvány súlyú nehezékkel történt, ezekkel kellett a különböző távolságokra lévő hullahopp karikákba betalálni. Az ivadékok ezt a feladatot teniszlabdával oldották meg.

Vetélkedtek a megye fiatal horgászai

Összetett eredményben az ifjúságiak között Nagy Zoltán győzött, a második Ardai Ádám, a harmadik Siket Balázs lett. A gyermekek között a Soós László, Csáki Armand, Horváth Bálint sorrend alakult ki. Az ivadék korcsoportban Molnár Marcell lett az első, mögötte Zlatzky Márton és Buthi Zsombor végzett. A lányoknál Kovács Kamilla lett a bajnok, az ezüstérmet Bedics Ágnes, a bronzérmet Molnár Kitti érdemelte ki.

 

Minden résztvevőnek gratulálunk, a szülőknek, a kísérőknek és a segítőknek pedig köszönjük, hogy lehetővé tették a gyermekek felhőtlen szórakozását.

Kedvelt bejegyzések