Zavaros volt a víz, egy szürke harcsa volt a legnagyobb fogás

Volt egy kis küsz-ködés – ezt a nyelvi tréfát Takács Gábor horgász hozta, aki a Szivárgó-csatornán versenyzett a hétvégén, s ottjártunkkor a 89. küszt fogta. Zeng Tomi fogott egy ujjnyi szilvaorrú keszeget, Bedő Paja egy kisebb 30 centiméter körüli szürke harcsát, Csonka Zsolti egy 20 centiméteres süllőt: ezek voltak a „csoda fogások” – közölte a szervező.

Múlt hétvégén rendezték a megyei Sensas Szuperkupa harmadik fordulóját Dunakiliti és Rajka között a Szivárgó-csatornán. A nevezőknek nem segített a Szigetközre engedett árhullám, még ha a csatorna vízmagasságán ez kevésbé is érződött. Ábrahám József szervező is azt emelte ki: „az Alpok esőzéseinek vize amikor ide ér, olyan hatással van a darabosabb halakra, mintha üres lenne a víz”. Nagyon szürke, zavaros volt a víz, szinte csak sneci fogásokban lehetett eredményt felmutatni. Keszeget körülbelül 3-4 úsztatásig próbálták, de a pályán mindössze egy darab 15 centiméteres bodorka volt a legnagyobb kifogott keszeg és mindössze 10-12 keszeg akadt horogra összesen a tíz versenyzőnek. A sneci volt az, amit végig lehetett fogni, bár voltak helyek, ahol hirtelen eltűnt. Ottjártunkkor Takács Gábor épp a nyolcvankilencedik küszt fogta. Bosszantó volt, hogy szemben a vízbe bedőlt fák között mutatta magát a ponty, és olykor nagyobb rablásokat is látni lehetett.

Az A szektort Mészáros Gyula nyerte 7400 grammal, megelőzve Kertész Botondot és Bakos Hunort. A B szoros volt, a győzelmet Takács Ádám húzta be 2390 grammal, második lett Takács Gábor, harmadik pedig Ábrahám József. Az ifik között Kertész Botond diadalmaskodott, megelőzve Bakos Hunort és Takács Ádámot. 

Kedvelt bejegyzések