Együtt alkudtak a halárakra, olcsóbb lett a tavalyinál a pontybeszerzés

A tavalyinál olcsóbban, kilogrammonként 1300 forintos (plusz áfa) áron vásárolja meg a pontyot a megyei szövetség és a hozzá csatlakozó vármegyei egyesületek a Tógazda Zrt-től. A szövetség koordinálja, összeszervezi az egyesületek telepítését, így egységesen – a kisebb tételt vásárló egyesületek is- olcsóbban jutnak a telepítendő halhoz.

Ugyan néhány éve a MOHOSZ-MAHAL megállapodás már kereteket szab mind az őszi, mind a tavaszi halárnak, 1995 óta minden ősszel hagyományosan találkoznak az egyesületek és a megyei szövetség vezetői a Tógazda Zrt. vezérigazgatójával, hogy ezen belül is minél jobb halárakat alkudjanak ki az őszi telepítésre. Idén is több mint 20 vármegyei egyesület jött el Romándra, ahol kellemes időben szemrevételezhették is a „portékát”, majd a tárgyalás során megállapodtak Dr. Németh Istvánnal, hogy a tavalyinál olcsóbban, kilogrammonként 1300 forintos (plusz áfa) áron vásárolják meg a pontyot. A felmerülő szállítási költséget a szövetség gyűjtőegyesülete a Szövetség HE finanszírozza támogatás formájában. A lehalászás október második felében kezdődik.

Amiatt is fontos ez az egyeztetés, mert a nagyobb mennyiségű haligénnyel, így egységesen – a kisebb tételt vásárló egyesületek is- olcsóbban jutnak a telepítendő halhoz, a Tógazda Zrt. számára pedig előnyös, hogy a többnapos lehalászás során nincsenek üres vagy kis fuvarok, mivel a szövetség koordinálja, összeszervezi az egyesületek telepítését. Így gyakorlatilag mindenki nyert a közös érdekérvényesítéssel.

Kedvelt bejegyzések