Átadták a Magyar Horgászkártya nyereményjáték fődíját

Átadták a Magyar Horgászkártya nyereményjáték fődíját, a Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet

Már több, mint 265.000-en végezték el a horgászkártya regisztrációt 

Átadták a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a horgász regisztráció ösztönzésére és kiemelten a Magyar Horgászkártya igénylésére irányuló nyereményjátékának díjait.  A fődíjat, a Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet Blahó László ászári horgász nyerte, a kétszemélyes floridai horgászüdülésnek pedig Pest megyében, Kiskunlacházán örülhettek. 2019. január 1-jétől már minden, állami horgászjegyet kiváltani szándékozó horgász számára kötelező az eddigi papíralapú horgász igazolvány lecserélése az új plasztik horgászkártyára. Az intenzív tájékoztató kommunikációs munkának köszönhetően a mai napig több, mint 265.000 horgász regisztrált.  A digitális átállás következő lépéseként 2019. január 14-étől elindult az állami horgászjegyek online nyilvántartása és kiadása is.

A MOHOSZ 2018. szeptemberében indított nyereményjátékot a 2018. szeptember 1. és 2018. december 4. között regisztrálók és díjbefizetők számára azzal a céllal, hogy minél több horgászt ösztönözzön az előzetes horgász regisztrációra és a Magyar Horgászkártya igénylésére. A hivatalos, közjegyző jelenlétében tartott nyereménysorsolás eredményeképpen nyereményjáték egyik fődíját, egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet Blahó László ászári horgász nyerte, míg a kétszemélyes floridai horgászüdülés Maláta József kiskunlacházi horgász családjában kerülhetett a karácsonyfa alá. A fődíjak mellett még gazdára talált többek között 3 európai és 5 belföldi horgásztúra, 5 nagyértékű telekommunikációs eszköz, 10 db jelentős összegű horgászutalvány és 25 db 2019. évi országos területi horgászjegy is.   

A 2018. szeptember 1-jétől elindult horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata a 2018 decemberében elfogadott törvényi előírásoknak megfelelően 2019. január 1-jét követően a MOHOSZ közfeladat-ellátása keretében már mindenkinek kötelezővé vált, aki állami horgászjegyet kíván kiváltani. A horgász egyesületi tagságra kötelezettek, vagy a tagságot vállalók számára a korábbi kötelező, papíralapú horgász igazolvány helyére lépett a horgászkártya, amely a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal lépésről-lépésre egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi majd az ügyintézést és az adminisztrációt. 

A MOHOSZ figyelemre méltó teljesítménynek tekinti, hogy napjainkra több, mint 265.000 horgásztárs végezte el már a regisztrációt, melyet a horgászszövetség ezúton is köszön aktív tagjainak. A horgászkártyák gyártása folyamatos, a MOHOSZ eddig már több, mint 125.000 horgászkártyát adott át a Magyar Postának kiküldésre. Napjainkra a kártyák gyártása és postázása már heti 20.000 db-os mennyiségben zajlik. Ezt az ütemet fenntartva rövid időn belül minden sikeresen regisztráló és a kártyadíjat befizető horgász átveheti majd a saját, személyre szabott horgászkártyáját. Tekintettel arra, hogy az eddigi évek tapasztalatai alapján a legtöbben február hónapban váltják ki az éves jegyeiket, a MOHOSZ azt javasolja, hogy a sorban állás elkerülése érdekében, aki teheti, legkésőbb február elejéig végezze el a horgász regisztrációt akár online, akár személyesen. Fontos közlendő, hogy mindazok, akik már sikeresen regisztráltak és így rendelkeznek a horgász nyilvántartásba vételt igazoló azonosító (regisztrációs) számmal, azonban még nem kapták meg horgászkártyájukat, már azonnal kiválthatják a 2019. évi állami horgászjegyet.

január 14-étől a digitális átállás jegyében újabb modulként elindult az egyelőre még papír alapú állami horgászjegyek digitális nyilvántartása az állami fogási naplóval együtt. Ezzel immár a MOHOSZ saját nyilvántartásként, egy helyen tudja kezelni az országosan kiadott állami horgászjegyeket. A horgásztársak rendkívül magas aktivitásának köszönhetően az értékesítés indulása óta gyakorlatilag percenként 3 állami jegy értékesítésre kerül sor országosan. Az állami horgászjegykiadást biztosító pontok száma mára meghaladja az 1200-at.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése továbbra is az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.huoldalon érhető el. Az online regisztráció és igénylés elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről és segítségül a személyes támogatás is lehetséges a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 5-10 percet vesz igénybe, míg az állami jegy kiadása 2-3 perc alatt elvégezhető.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat az e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket. 

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2019. január 24.

MOHOSZ – A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

Kedvelt bejegyzések