Játékaink eredményhirdetése

Területi jegyet ért a fotó

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége 2018 tavaszán játékot hirdetett a kezelésében lévő horgászvizek népszerűsítésére és a megyei vízpartokon a környezet tisztántartásáért tett erőfeszítések bemutatására. A szebbnél szebb fogásokról és az önkéntes vízparti hulladékgyűjtésekről készített fotókat a szövetség a Facebook oldalán tette közzé. A játékok lezárultak, az eredményhirdetést követően január 23-án bankett keretében adták át a díjakat, ahol bejelentették a játékok folytatását is.

 „A Szigetköz halai – Te vagy a nagy Hohó

elnevezésű játékban arra kérte a szövetség a horgászokat, hogy a szép fogásokról küldjenek fotót és egy rövid leírást. A játékra összesen 25 pályázat érkezett. A január 18-án megtartott sorsoláson Germuska Bence, Oláh Gábor és Szakács István voltak a szerencsések, ők a győri szövetség folyóvizeire, 2019-re érvényes területi jegyet nyertek, melynek értéke fejenként 20.000 Ft.

Germuska Bence a Bagaméri Duna ágon fogott 18,5 kilogrammos amurral, Oláh Gábor a Mosoni-Duna győri városi szakaszán zsákmányolt 11,8 kilogrammos ponttyal, Szakács István a győri Mosoni-Duna holtágon fogott 8,5 és 9 kilogrammos ponttyal vett részt a játékban.

A játékban különdíjat kapott, ezáltal éves megyei területi engedélyt vehetett át Erdődi Tamás, aki a Rábán fogott egy 12 kilogrammos amurt a helyi viszonyokhoz képest finom felszereléssel.

A horgászok által megfogott és a pályázatra beküldött halak között volt ponty, süllő, amur, domolykó, márna, harcsa, jászkeszeg, compó, sügér és ezüstkárász. A bejelentett halak nagyobb részének az öreg Duna és a Mosoni-Duna holtág volt az élettere, de érkezett beszámoló a Rábáról, a Marcalról, a Rábcáról, a Szigetközi ágrendszerből és a Hanság-főcsatornáról is.

A játékban a gyermekeket is díjazták. Cseh Barnabás, Sós László és Takács Ádám ez évi megyei gyermek jegyet kapott, ezen felül a fiatalok értékes horgászfelszereléssel gazdagodtak.

„A Fogadj örökbe egy zsák vízparti szemetet és dobd a kukába!

című játékban önkéntes és fotókkal dokumentált vízparti szemétszedésre buzdította a szövetség a horgászokat. Ebben a versenyben sajnos nem kellett sorsolni az eredményhirdetéshez, mert 3 pályázó küldött anyagot, így a kiírásban meghirdetett három darab éves megyei folyóvízi területi jegy sorsa könnyen eldőlt. Faragó Péter Abda térségében a Rábca parton, Mörtl Róbert több alkalommal a Szigetközi Ágrendszerben a Bagaméri tanyahajó és csónakkikötő környékén, míg Szigeti László az öreg Duna partján Szőgye határában szedte össze, majd dobta a kukába a mások által a vízparton eldobált hulladékot.

A pályamunkák fotói és leírásai, valamint a banketten készült képek a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének Facebook oldalán nyilvánosak, akárcsak a sorsoláson készített videó. Minden nyertesnek és résztvevőnek gratulálunk!

Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője a díjak átadását követően bejelentette a játékok folytatását. A kiírásokat a szövetség hamarosan közzéteszi.

A rendezvényen ugyancsak elismerésben részesültek a 2018. október végén önkéntes halmentésben résztvevő sporttársak: Belovicz Ákos, Belovicz Dávid, Czikkart Krisztián, Szűcs László, Takács Zsuzsanna.

Kedvelt bejegyzések