Esőben és szélben pergettek az országos bajnokságon a Mosoni-Dunán

Mindkét nap esett, vasárnap a szél is rákezdett Győrben a 2023-as Street Fishing Pergető Országos Bajnokságon. Az első nap 111 darab hal került szákba egy rövid mérés erejéig, vasárnap viszont a halak kapókedvére sem volt jó hatással az idő további romlása, sokkal jobban megkellett dolgozni 1-1 fogott halért. Végül a Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők Antal Gábor és Fürtös Attila egy 3. és egy 1. helyezéssel, egyenletes horgászattal megszerezte a bajnoki címet.

Az esős szombati forduló kezdetén nem számítottak jó fogásra az OB résztvevői. A 26 páros várta izgatottan a rajtot. Azonban már a pozíciók elfoglalása után rögtön pozitív hírek érkeztek. A verseny sajátossága, hogy nincsenek előre kisorsolt helyek, az indítással egy kisebb futóverseny veszi kezdetét, hogy a korábban kigondolt, ígéretes helyet elfoglalhassa. A párok 20 méternél jobban nem távolodhatnak el egymástól. A két versenyző közé beállhat más csapat versenyzője is, de csak úgy, hogy legalább 5 méter távolságot tartson a már ott lévő versenyzőtől. A fogás értékelése itt nem súlyra történik, hanem hosszra, holtverseny esetén a darabszám is, vagy ha az is megegyezik, akkor a legnagyobb hal hossza számít. A versenybe pergetőverseny lévén a ragadozó halak (meghatározott méreten felül) számítanak bele és maximum 3 békés hal – a busa kivételével. A hal lemérése egy speciális mérőszalaggal történik. Itt a hossz az orrcsúcstól a farok végéig kerül meghatározásra.

Szombaton végül 111 darab hal került szákba egy rövid mérés erejéig. A teljesség igénye nélkül a jelentősebb fogások: 48 sügér, 11 kősüllő, 7-7 süllő és csuka, 4 harcsa, 2 balin, 1 domolykó, 3 márna. A mai fordulót Nagy András és Nagy Tamás (TAKTX-DAIWA Streetfishing Crew) nyerte, 320 cm-rel, 13 db hallal, 2. helyen Maglódi Balázs és Szokol István végzett (Merenye.com) 255 cm-rel, 9 db hallal, a dobogó harmadik fokára pedig Antal Gábor és Fürtös Attila (Mátrai-Szigetszentmiklósi Pergetők) állhatott fel 210 cm-rel, 14 db hallal.

Vasárnap az időjárás egy még kevésbé kedves arcát mutatta, az egész napos szakadó eső mellé erős szél is érkezett. A halak kapókedvére sem volt jó hatással az idő további romlása, sokkal jobban megkellett dolgozni 1-1 fogott halért, rendkívül felértékelődtek az egyéb halak, amelyekből a 3 legnagyobb számított az értékelésbe.

Elképesztő ügyes pecával, a szombati taktikát megismételve, Antal Gábor és Fürtös Attila a Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők 14 fogott hallal elhozta az első helyezést. A Sporthorgászok csapata Elek Gyula és Oláh Gergely kiegyensúlyozott horgászattal egészen a második helyezésig küzdötte fel magát. A dobogó harmadik fokára Takács László és Takács Lászlóné állhatott fel.

A 2 napos fordulót követően kialakultak az Országos Bajnokság végső helyezései, amelyen a Mátrai-Szigetszentmiklósi pergetők Antal Gábor és Fürtös Attila egy 3. és egy 1. helyezéssel, gyönyörű egyenletes horgászattal megszerezte a bajnoki címet. A bajnokság második helyét az első fordulót megnyerő TAKTX-Daiwa Streetfishing Crew párosa Nagy András Ferenc és Nagy Tamás szerezte meg, nagyon szép kősüllős horgászatokkal. A bajnoki dobogó 3. fokára a Team Westin Hungary csapata állhatott fel, Gajdos Anikó és Pusztai Attila a tavalyi második helyüket követően, idén a bronzérmet hozták el.

Kedvelt bejegyzések