Élmezőnyben fiataljaink

Ifj. Hamar Ferenc egyéniben a negyedik, az U25-ös korosztályos Magyar csapat az ötödik helyen végzett az utánpótlás horgász világbajnokságon. Versenyzői beszámoló szövetségi kapitányi értékeléssel.

Írország 2

Az Írországbeli Coachfordban zajlott augusztus 12-én és 13-án a 2017. évi utánpótlás horgász világbajnokság. Az eseményen 13 nemzet fiatal horgásza mérte össze a felkészültségét. A 25 éves korosztály magyar válogatottjának tagja, a legjobb egyéni eredményt elérő Ifj. Hamar Ferenc érdeklődésünkre elmondta: egy mély vizű tavon volt a verseny, ahol az edzéseket követően alapvetően kétféle taktika rajzolódott ki. Lehetett próbálkozni dévérkeszeg matchbotos horgászatával és bodorkák rakósbotos megfogásával. Mi és a mezőny legnagyobb része az utóbbi megoldást választottuk, ennek megfelelően mintegy 5-6 méteres mélységben rakós bottal, finom szerelékkel bodorkára horgásztunk. A megfogott bodorkák egyedsúlya az edzésnapokon 5-6 dekagramm volt, a darabonkénti súly a versenyre felment 8 majd 10 dekagrammra. Ez kis különbségnek tűnhet, de valójában nem az – avat be a részletekbe a versenyző, hiszen egy 4 órás fordulóban nagyságrendileg 100-200 darab bodorka akadt horogra és ekkora mennyiségben nézve akár kilókat is jelenthetnek a dekák. Az egyes fordulók eredményeit számokban kifejezve Ifj. Hamar Ferenc elmondta: az első etapban 196 darab bodorka 15 kilós súlyt eredményezett, ez szektorbeli harmadik helyet ért. A második fordulóban 126 darab bodorkát fogtam 13 kilogramm súlyban, ezzel szektoromban a második lettem. Összesen 5 helyezési számot gyűjtöttem, ezzel a korcsoportomban a negyedik helyen végeztem.

 

Ha csapat szinten nézzük a mezőnyt, akkor elmondható, hogy a bodorka horgászatát a franciák példásan megoldották, de ügyesek voltak a belga és a lengyel versenyzők is. Ennek megfelelően a korosztályom világbajnokságát Franciaország csapata nyerte meg nagy fölénnyel, mindössze 24 helyezési számmal. Második lett Belgium alakulata 37, harmadik Lengyelország csapata 38, negyedik Anglia egysége 43 helyezési számmal. A Magyar csapat ugyancsak 43 helyezési számmal az élmezőnynek számító ötödik helyen végzett.

Írország 4

A versennyel kapcsolatban ki kell emelni az Írek vendégszeretetét, hiszen örömmel fogadtak minden nemzetet. Írország egyébként szimpatikus hely, ahol dimbes-dombos vidék az uralkodó, a csapadékos időjárás miatt szép zöld minden. Nekünk az időjárásra nem lehetett panaszunk – véli Ifj. Hamar Ferenc, az edzések és a bajnokság is 22-23 fokos hőmérsékletben, néha eleredő esőben zajlottak.

 

Timár Szabolcs szövetségi kapitány szerint az utánpótlás horgász világbajnokság gyönyörű környezetben zajlott, ahol mély vízben kellett horgászni. A fiúk szépen horgásztak, ez most erre az eredményre volt elegendő. A győri Ifj. Hamar Ferenc előtt szép jövő áll, a további versenyeken bármilyen eredmény kiharcolását elérhetőnek tartom – értékelt az ugyancsak győri szövetségi kapitány.

Írország 5

Az U25-ös Magyar csapat tagjai voltak:

Ifj. Hamar Ferenc, Baruta Richard, Pocsai Márk és Monostori Bence.

 

Gratulálunk a Magyar csapatnak!

 

Szöveg: Nagy Csaba

Fotók: Ifj. Hamar Ferenc és MOHOSZ Facebook oldala

 

Üdvözlettel:

Nagy Csaba

Győr

Kedvelt bejegyzések