Győri siker az Országos Utánpótlás Horgászbajnokságon

A Magyar Országos Horgász Szövetség Győr-Moson-Sopron megyében, a Dunakilitinél lévő Szivárgó csatornán rendezte meg a 2017. évi Országos Utánpótlás Horgászbajnokságot. Az U25-ös kategóriában győri siker született, ifj. Hamar Ferenc meggyőző fölénnyel lett bajnok. A június utolsó és július első napjaiban lezajlott megmérettetés részleteiről a győztest kérdeztük.

Egy régi, de mégis új folyóvízi horgászverseny pálya került be a 2017. évi versenynaptárba. A Győr-Moson-Sopron megyében, Dunakilitinél lévő Szivárgó csatorna partját előzetesen rendbe tették, így megfelelő környezet fogadta a versenyzőket – kezdte bevezetőjében Ifj. Hamar Ferenc, aki a bajnokságra rátérve elmondta: már az edzéseken láthatóvá vált, hogy a folyóvízen sokat úsztatva, 8-10 grammos lapos úszókat használva 70-80 dekagrammos keszegfélékre horgászva lehet jó eredményt elérni. Az is kirajzolódott, hogy szükség szerint az úsztatást a snecizés egészítheti ki. A verseny három fordulóból állt, minden etap négy órás volt. Az első fordulóban 9 darab nagytestű halat fogtam összesen mintegy 5,3 kilogramm súlyban, ezzel megnyertem a szektoromat. Másnap ugyancsak győzni tudtam szektoromban, ehhez 2 nagytestű hal kellett, ekkor már megjelent a zsákmányban a sneci is. Az utolsó fordulóban szélső helyre kerültem, a horgászást az erős szél nehezítette, végül így is sikerült egy szép jász keszeget és sneciket fognom, ezzel harmadik lettem szektoromban. Összesen öt helyezési számot szereztem, ezzel U25-ös kategóriában országos bajnok lettem. A ranglista eredményeket is figyelembe véve bekerültem az utánpótlás halfogó válogatottba, aminek nagyon örülök – büszkélkedett Ifj. Hamar Ferenc

Ifj. Hamar Ferenc

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége nevében gratulálunk Ifj. Hamar Ferencnek a győzelemhez, egyben köszönjük, hogy Ferenc tovább fényesíti Győr és megyénk hírnevét.

GRATULÁLUNK!

A képen középen áll Ifj. Hamar Ferenc.

 

Fotó forrása: MOHOSZ Facebook oldala

 

Nagy Csaba

Győr

Kedvelt bejegyzések