Női Országos Horgász Bajnokság volt Győrben!

A versenyzők és a szervezők szeméből nézve.

A Magyar Országos Horgász Szövetség Győrben az Iparcsatornán rendezte meg a 2017. évi Női Országos Horgász Bajnokságot. A Július 21-e és 23-a között megtartott versenyen 16 hölgyhorgász  mérte össze felkészültségét.

Az országos bajnokság előkészítéseként a Győr-Gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesület tagságának egy része társadalmi munkában rendbe tette azt a mintegy 300 méter hosszú partszakaszt, ahol a verseny zajlott – tájékoztatott Csiszár László, a szervezet titkára. Többek között koordináltuk, elvégeztük a fűnyírást és visszavágtuk a gyökereket. A bajnokságra kijelöltük a pályát az Iparcsatornán, a versenyre szektorbírókat biztosítottunk, részt vettünk a mérlegelésben, az eredmények összesítésében és minden operatív munkában – avatott be a részletekbe Csiszár László.

A versenyről az élmezőnyben végző győri Ivancsó Zsuzsát kérdeztük. –Az előzetes információk alapján és az edzéseken tapasztaltak szerint úgy tűnt, hogy a törpeharcsa, a sneci és a keszegfélék horgászatával lehet szép eredményt elérni. A tréningek során ezen halfajok fogásának technikáit finomítottuk. Az első fordulóban második lettem, a második fordulóban nyertem, a harmadik fordulóban ötödik lettem szektoromban, összesen nyolc helyezési számmal az ötödik helyezést értem el Győrben az Iparcsatornán. A három etapon biztonsági horgászattal összesen18 kilogramm halat fogtam. Gratulálok a helyezetteknek!

A tavalyi Női Országos Horgász Bajnokságon ezüstérmet szerzett a Kapuvári Hoffer Réka. Ezzel a múlttal természetes volt, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei reménység rajthoz állt a 2017. évi bajnokságon Győrben. A versenyző édesapja, Hoffer Ákos érdeklődésünkre elmondta: sokat elárult a vízről az Országos Bajnokság előtt ugyancsak az Iparcsatornán megrendezett Elektromos Kupa. Már ekkor láttuk, hogy a kevés keszeg mellett túlsúlyban van a törpeharcsa, ezért az edzések során a törpeharcsa horgászatát finomítottuk a végletekig. A versenyen jellemző volt, hogy előfordultak olyan helyek, ahonnét egyszerűen eltűnt a hal. Ennek kivédésére mi egy lassabb horgászatot eredményező, de mégis szinte végig halfogást hozó taktikát választottunk, ami összességében nézve bevált. Réka az első fordulóban harmadik, a második fordulóban második, a harmadik fordulóban ugyancsak második lett, így összesen hét helyezési számmal a tizenhat fős mezőnyben az előkelő harmadik, azaz bronzérmes eredményt ért el. Ennek és a ranglista versenyek eredményeinek köszönhetően lányom közel került a válogatottsághoz. Szeretném megköszönni Szákovics Imre és Tímár Gábor segítségét. Mindketten nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Réka a dobogóra állhatott – zárta Szavait Hoffer Ákos.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége ezúton is megköszöni a Győr-Gyárvárosi és Elektromos Sporthorgász Egyesület vezetőségének és a társadalmi munkában aktív tagjainak a pálya előkészítését és a verseny során nyújtott segítséget.

Hoffer Réka

Végeredmény:

  1. Kovács Hajnalka – Magyar Bajnok
  2. Walter-Barna Diána
  3. Hoffer Réka

Minden helyezettnek gratulálunk!

 

Fotó: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége

Üdvözlettel:

Nagy Csaba

Sporthorgász Egyesületek

Győr-Moson-Sopron megyei

Szövetsége

Kedvelt bejegyzések