Halmentéssel avattuk fel az új autót

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége a napokban újabb terepjárót kapott a Magyar Országos Horgász Szövetségtől. Az új járművel immár háromra nőtt a szervezet autó flottája. A terepjárókra a halőrzési és halgazdálkodási feladatok ellátása során van szükség.

Bizonyítja ezt például a hétvégi eset is, amikor Vámosszabadinál a Kalacsi csatornában az apadást követően jelentősebb mennyiségű hal rekedt a mederben. A Jelenség észlelését követően a Szövetség halőrei megkezdték a halmentést. Munkájukat Bellovitz Dávid, Bellovitz Ákos, Takács Zsuzsa, Czikkart Krisztián, Szűcs László és Ivancsó Márton önkéntesek segítették. Az akció során közel 2 millió forint értékben összesen mintegy 600 kilogramm halat sikerült kimenteni az iszapból. A Pulai ágba áthelyezett csukák között volt 10 centis és 1 méteres is, e mellett 60-80 dekagrammos compók, vegyes méretben balinok és harcsák is megmenekültek.

Aki hasonló, a halakat veszélyeztető környezeti problémával szembesül, kérjük értesítse a hivatásos halőröket a 06 30 985 9329 -as telefonszámon.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ezúton is megköszöni az önkéntesek munkáját.

 

Fotó:

 

Sporthorgász Egyesületek

Győr-Moson-Sopron Megyei

Szövetsége

Kedvelt bejegyzések