Jutalomtorta a szemétszedésért

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége halacskákkal díszített finom tortával lepte meg a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium azon diákjait, akik korábban közösségi szolgálat keretében részt vettek a győri Rába part önkéntes takarításában. A tortát csütörtökön Ivancsóné Dr. Horváth Zsuzsanna, a szervezet ügyvezető elnöke adta át a fiataloknak Zátonyi Szilárd osztályfőnök társaságában.

 

Az eseményen elhangzott: a Megyei Horgász Szövetség sokat tesz annak érdekében, hogy a térség vízpartjai tiszták legyenek. A Szövetség a közelmúltban játékot is hirdetett Fogadj örökbe egy zsák vízparti szemetet és vidd haza! címmel, amelynek célja, hogy minél többen tegyenek a vízpartok tisztaságáért és ez a környezetért végzett tevékenység minél nagyobb nyilvánosságot kapjon, példa értékű legyen mások számára is. A tét nagy, hiszen a pályázók között 2019. évre szóló megyei folyóvízi területi jegyeket sorsolnak ki. A játék részletes kiírása a www.horgszovgyor.hu weboldalon olvasható.

 

„Igazi meglepetés volt számunkra a halacskás torta mondta Horváth Eszter, aki társaival együtt részt vett a munkában. Győrben, a Rába parton a Petőfi híd és Kossuth híd közötti részen szedtük össze a vízparti hulladékot. Közkedvelt és nagyon szép ez a vízparti rész, örülünk, hogy tehettünk a tisztaságáért, bár jobb lenne, ha a kukába dobnák az emberek a szemetet. Jól éreztük magunkat a vízparton. Köszönjük a tortát!”

 

A hét, tizenegyedik évfolyamos, Vereses diák: Farkas Georgina, Horváth Eszter, Németh Rebeka, Szőke Martina, Tóth Tímea, Vági Orsolya, Vakán Patrícia. Osztályfőnök: Zátonyi Szilárd.

 

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson Sopron Megyei Szövetsége ezúton is megköszöni a Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjainak az önkéntes szemétszedést és vízpart takarítást.

 

 

Előzmények, további fotók:

 

http://www.kisalfold.hu/tudosito/a_gyori_veres-iskola_diakjai_megtisztitottak_a_raba-partot_a_szemettol_-_fotok/2573186/

Kedvelt bejegyzések