Árcsökkentés

A horgászengedélyek kiváltásakor kellemes meglepetés éri a horgászokat. A győri Mosoni Duna Holtágra idén 3000 forinttal olcsóbb a területi jegy úgy, hogy a szabályok nem változtak.

A Mosoni Duna Holtág Győr egyik legszebb horgászvize. A város határában lévő holtág halgazdálkodási jogát birtokló Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége úgy döntött, hogy mérsékli a holtágra szóló, idei évi éves területi horgászjegy árát. . A horgászati jogosultság – állami jegy megléte mellett – a felnőttek számára a 2016-os évben 15 ezer forintba került a holtágon, ugyanezért idén 12 ezer forintot kell fizetni. A szabályok és az elvihető halak mennyisége nem változott. A 20 százalékos árcsökkentés célja, hogy minél többen tudjanak területi jegyet váltani a festői szépségű Mosoni Duna Holtágra. A vizet kezelő Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége emlékeztet: a szervezet rendszeresen telepíti a holtágat, így az itt horgászóknak jó esélyei vannak a halfogásra. A víz jellegéből adódóan sok nagytestű hal is él a holtágban, erre bizonyíték, hogy rendszeresen akadnak horogra a kapitális méretű pontyok és amúrok, ugyanakkor a ragadozó halállomány is jó.

A Szövetség által kezelt megyei vizekre és a horgász értékcikkekre vonatkozó árak a www.horgszovgyor.hu weboldalon, az Árak című menüpontban olvasható. Ugyanezen a honlapon a horgászok a friss hírek mellett megtalálják többek között a 2017. évi versenynaptár tervezetét, a közelmúltban elkészített Szigetközi hullámtérképet és tájékozódhatnak a Szövetség kezelésében lévő Ásványrárói horgásztanya igénybevételének lehetőségeiről.

 

Üdvözlettel:

Sporthorgász Egyesületek

Győr-Moson-Sopron

megyei Szövetsége

Kedvelt bejegyzések