Olvasónk fotózta: Kormoráncsapat a dunakiliti duzzasztóműnél

Beszámoltunk róla, hogy a mostani télre már csak 100 kormorán gyérítésére kapott engedélyt a hatóságtól a megyei horgász szövetség. Ez a szám azonban külön engedéllyel bővíthető, ha bizonyítani tudjuk a pecásoknak rengeteg bosszúságot okozó halrabló madár nagy számát, különböző vízpartokon való megjelenését. Olvasónk a dunakiliti duzzasztómű egy pillérjénél fotózott vasárnap egy kárókatona csapatot.

A horgászok segítségét kértük, arra biztatunk mindenkit, hogy nagyon pontos, beazonosítható hely megadásával és fotóval küldje be nekünk, hol látott kormoráncsapatokat. Egy olvasónk vasárnap délután a dunakiliti duzzasztómű hídján átsétálva vette észre a halrabló madarakat, fotót is küldött róla. „Sorakozta a hajózsilip felé vezető részen a betonpillérnél a kárókatonák, figyelték a vizet. A híd korlátján galambok álltak, ezek viszont lenn kormoránok voltak. Sajnos közelebbi fotót nem tudtam készíteni telefonnal, mert a vízügyes lezárt részt nem lehetett jobban megközelíteni” – írta.

A közös érdek miatt kérjük a horgásztársak segítségét: aki kormoráncsapatokat lát, nagyon pontos, beazonosítható hely megadásával (akár GPS-koordinátákkal) és fotóval küldje be nekünk, hol látta a halrabló madarakat. Leveleiket az info@horgszovgyor.hu e-mail címre, vagy Facebook-oldalunkon Messenger-üzenetben várjuk. Köszönjük.

Kedvelt bejegyzések