Szuperkupa: Húsz kilogramm feletti fogás is kevés volt a győzelemhez

Mosonszolnokon a hatodik fordulóval véget ért a megyei Szuperkupa: a fordulók összesítése után az idei bajnok a még ifjúsági korú Bakos Hunor lett. A hat fordulóban összesen 39-en versenyeztek.

A nagy összlétszám ellenére mindössze hatan voltak, akik az első és az utolsó fordulóban is ott voltak és teljesítettek 6 fordulót. Ennek ellenére lelkes csapat vett részt a versenyeken. Voltak folyóvízi és állóvízi fordulók is, volt amikor minden dekáért meg kellett küzdeni és volt, hogy sok halas volt a pálya, mint például vasárnap.

A végső sorrend előtt egy kicsit akkor a mai napról: összesen 13 horgász versengett a mosonszolnoki Nagybánya-tavon két szektorban. A pálya kicsit balra billent, az A szektor némileg halasabb volt, de a B-ben ülők sem panaszkodhattak. Szép pontyok, amurok, dévérek és kárászok érkeztek az etetésre. A horgászat kivitelezése vegyes volt. Volt, aki 25-40 méterre kereste a halat és volt, aki végig kitartott a rakón. Ez utóbbi ma jobb választásnak bizonyult. A győzelemhez ma nem volt elég csak 20 kilogramm felett fogni. Lajtai Andor közel 21 kilogrammos fogással, 20850 grammal nyert, ugyanebben a szektorban Szücs László lett a második, aki 20245 grammot fogott, a harmadik pedig Mészáros Gyula lett, 12200 grammal. A „B szektorban az első helyhez elég volt 8515 gramm, Vári András ennyivel nyerte a szektort, azonban az eleje itt is nagyon szoros lett, hiszen a 2. helyezett Babos Balázs 8195 grammot fogott, Bakos Hunor pedig 7955 grammal lett a harmadik.

Szuperkupa fordulóinak összesítése után az idei bajnok a még ifjúsági korú Bakos Hunor lett, aki egy értékes horgászládát is haza vihetett a vándorserleg mellé. A második helyezett Mészáros Gyula, a harmadik pedig Csőre Ákos.

A zárszó pedig legyen a köszöneté: a verseny lezárásaként Zengné Kassai Veronika nagyon finom ebédet főzött! Köszönet Ábrahám Józsefnek, aki immár 12.éve szervezte meg a versenysorozatot. A versenyt a megyei szövetség mellett a Timár Mix és az MMX Horgászcentrum támogatta. Köszönet Naszádos Andrásnak, aki időt, energiát nem kímélve helyszínről helyszínre követte a versenyt és ellátott minket fotókkal.

Kedvelt bejegyzések