Elnökségi ülést tartott a megyei horgász szövetség

Karácsony előtt tartott elnökségi ülést a megyei horgász szövetség. Az Iparcsatornán létesült kikötő ügye kapcsán azt kéri a szövetség, minden, a horgászokat érintő döntésbe vonják be őket, hisz állami feladatot látnak, kötelesség is velük egyeztetni.

Az ülésen elsőként az országos választmányi ülésen elhangzottakról esett szó. Többek közt szóba került a horgászkártya megújításának időszerűsége. Ennek részletei néhány héttel ezelőtti cikkünkben olvasható. 

Ami a szövetség kezelt vízterületeit illeti, „mindenhol rengeteg hal van – ezeket a visszajelzéseket kapjuk” – mondta az ügyvezető elnök, hozzátéve, hogy ezek többsége ponty, hisz évekig nem volt ragadozóhal a piacon, ám 2023-ban az elmúlt hat év legnagyobb ragadozóhal-telepítését valósította meg a szövetség. 

A győri vízi közlekedés szabályozása is jó hír lehet a horgászoknak, valamint az is, hogy várhatóan nem lehet 4 kilowattosnál (nagyjából 5 lóerősnél) nagyobb teljesítményű vízi motoros járművekkel behajtani a Püspökerdei-holtágba. „Ez nagy eredmény” – hangzott el a beszámoló során. Az Iparcsatornán létesült kikötő ügye kapcsán azt kéri a szövetség, minden, a horgászokat érintő döntésbe vonják be őket, hisz állami feladatot látnak, kötelesség is a szövetséggel egyeztetni.

A 2023-as halasítás kapcsán kiderült, a szövetség a területi jegybevétele 53 százalékát fordította erre, ami országos viszonylatban nagyon magas arány. 

Kedvelt bejegyzések