Jelölt halakat is telepítettek

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége március 10-én elvégezte kezelt vizein a tavaszi haltelepítést. A Mosoni Duna holtágba 23 mázsa, a Zátonyi Holt Dunába 55 mázsa háromnyaras, azaz fogható méretű ponty került. Az aranyhasúak átlagsúlya 1,7-1,8 kg. A halasítást követően tilalmat nem rendeltek el.

A telepítés március 11-én folytatódott, a Mosoni Duna holtága 3,5 mázsa, a Zátonyi Holt Dunába 6,5 mázsa kétnyaras pontyot hoztak. A halkihelyezésnek ezzel nincsen vége, várhatóan májusban újabb 10 mázsa méretes ponty kerül a Mosoni Duna Holtágba.

A telepítés részeként mindkét vízbe ismét 5-5 darab jelölt ponty került. Aki megfogja a jelölt halat és a haljelet behozza, vagy beküldi a Megyei Horgász Szövetségez, 2016-ra érvényes területi jegyet kap. A jelölt halak nem számítanak újdonságnak, a 2014-es telepítéskor is helyeztek a vízbe egyedi azonosítóval ellátott halakat, belőlük 2 darabot fogtak vissza, akkor is járt érte a jutalom területi jegy, amelyeket a szerencsés horgászok át is vették.

 

 

Nagy Csaba

Kedvelt bejegyzések